Risken att dö av livmoderhalscancer är mindre än att bli överkörd av en bil….

Min goa svägerska frågade häromveckan om jag ville följa med på föreläsning som Nhf anordnade. Självklart!! Jag vill ju såklart lära mig mer och bli visare!

 

Det var kloka Ann-Charlotte Stewart som föreläste. Hon är en fd cancerforskare, som har forskat på papillomvirus. Det var hennes favoritvirus!! Jag har själv läst mikrobiologi och det är en mycket spännande värld. Ann-Charlotte är kritisk till informationen de svenska landstingen ger oss och tycker att vi ska läsa på mer själva. Söka information och inte bara göra som alla andra. Det är ingen som berättar för oss om vilka biverkningar som finns. Det är ett mycket känsloladdat ämne men det behöver komma upp till ytan och alla kort behöver läggas på bordet. Hur ska jag annars kunna göra ett aktivt val? Det är faktiskt ett val vi gör. Det är ingen som tvingar oss att vaccinera (än så länge….). Jag tror att fler läser bruksanvisningarna till sin nya TV bättre än läser på om vad det är vi sprutar in i våra kroppar. Gör som du vill men läs på!

Vi vet inte hur det kommer att gå för alla dessa tjejer som tagit gardasil. Det finns inga studier på det. Vi får vänta och se. Förutom dödsfall så finns det en rad andra biverkningar som kramper, svimningsanfall, epileptiska anfall, yrsel, förlamning, Guillain-Barré syndrom (GBS), kroniskt trötthetssyndrom, anafylaktiska reaktioner, autoimmuna sjukdomar, djup ven-trombos, lungembolism mm. 

Gardasil är ett av det dyraste vaccin som finns och läkemedelsbolagen tjänar mycket pengar på detta! Papillomvirus bär de flesta människor på utan att påverkas av det. Risken att dö i samband med en Gardasil/HPV vaccininjektion är större (ca 45/100.000) än risken för att dö av livmoderhalscancer (ca 2/100.000) i Sverige. Det är kvinnor  i 55 års åldern och uppåt som drabbas.

Ta hand om dig!

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *