Spagetti med het linssås!!

Idag vaknade jag med värsta nackspärren!! Hela höger sidan…. Inte skönt alls kan jag tala om! Jag tror att jag har lyckats att sova på dubbla kuddar inatt. Inget jag rekommenderar!! Hihi 🙂

Jag är så glad över de som mejlat mig angående att bli coachade av mig! Superkul med intresset!! Jag återkommer med mer info till de som är berörda… <3 Det kommer att bli magiskt!!

Det händer inte särskilt ofta att jag lyckas med en god sås till pasta. Inte sen jag slutade äta kött… Det brukar inte bli särskilt gott. Tror att jag någon gång gjort färssås av sojafärs. Det kanske jag borde testa igen! Härom helgen när jag var hemma hos brorsan på kalas så hade de gjort nachos av sojafärs och det var grymt gott!! Jisses vad detta blev gott!

 

Het och krämig linssås!! 2 port

 

1 dl röda linser (sköljda)

3 små morötter

1 msk olivolja

½ gul lök (liten)

1 vitlöksklyfta

2 tomater

1 tsk honung

½ msk grönsaksbuljong

1 dl vatten

½ dl chilisås

½ dl havregrädde

salt, peppar, paprikapulver, chilipulver

1 msk oregano


Jag skalade och rev morötterna och den gula löken grovt. La ner det i en het kastrull med olivolja. Pressade ner vitlöksklyftan och lät det fräsa någon minut. Trodde att jag hade passerade tomater hemma vilket var fel så jag hackade två tomater och tillsatte. Sedan slängde jag i resten av ingredienserna förutom havregrädden och oreganon, lät det puttra en kvart på plattan. När någon minut återstod tillsatte jag de två sista ingredienserna och smakade av med lite mer kryddor. Detta kommer jag definitivt att göra igen!! Tror till och med att den passar allätare!!

 

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *