Vad grillar en vegan?

Vilket underbart väder vi har haft idag!! Jag tvättade handdukar och hängde ut. Satt ute i solen och drack en kopp kaffe med min mamma och pratade om allt och inget. Jag letade mönster till linne och klänning som hon ska sy åt mig. Hon är fantastisk på det! Önskar att jag hade samma tålamod och noggrannhet. Det kommer kanske. 🙂

 

I morse var vi hos tandregleraren med yngsta sonen Isac. Kan ju inte påstå att jag var vidare glad när klockan ringde. Det kan min man intyga!! Hihi 🙂 Han (tandregleraren alltså!) visade sig vara mycket trevlig och förklarade bra både för Isac och för oss hur allt skulle gå till. Det blir till att sluta bita på naglarna för Isac…. Spännande!!

 

På hemvägen skulle jag köpa kattmat men det blev ändå kundkorgen full som vanligt! Vi kom fram till att vi skulle grilla i det fina vädret! För mig blev det lite coleslaw, oumph, marinerad aubergine och chorizo. Recept till min supergoda veganska coleslaw hittar du här. Jag använde vitkål denna gången. Innan jag blandade samman allt så masserade jag den strimlade kålen med lite olja och salt. Den blir lite mjukare då… Auberginen blev grymt god i både smak och konsistens!! Tycker att den blir mest slibbig ibland… Mycket gott!!

 

 

 

 

Marinad till aubergine

 

1 msk rapsolja

1 msk chilisås

1 msk balsamvinäger

1 tsk honung

½ pressad vitlöksklyfta

salt och peppar

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *