11 tecken på att du också är en gammal själ!

Jag trodde många år att jag var ny på denna jord. Min naivitet borde väl vara för att jag är ny? Nej, jag är så gammal att jag inte tycker att konflikter är betydelsefulla så länge du inte trycker till min existens! Sedan insåg jag att med denna blygsamma inställning till mig själv var det bara att äga upp till gåvan att vara gammal. Jag njuter mer och mer av mitt liv. En lättnad att äntligen veta.

 

1. Vi har djupa tankar om allt. När vi går in på ett café kan vi inte bara säga “hej” till personalen och gå vidare utan att tänka vidare. Vi funderar hur deras liv är, hur länge de kommer att arbeta här, varför de valde att arbeta här och om de är lyckliga. Djupa tankar om vår omvärld upptar en hel del av vår tid.

2. Vi iakttar livet. För oss finns det något magiskt med att bara sitta, koppla av, observera och reflektera över en detalj. Det är vårt sätt att koppla av när vi kommer hem från jobbet eller skolan. Vi vet att det finns ingen bättre plats i hela universum.

3. Vi är en ängel på vår väns axel. Vi säger kanske inte det som du tror du behöver just nu men du är tacksam senare. Tro mig! Vi är den som alltid du alltid pratar känslor med. Vi vakar över dig när du inte har kraften själv.

4. Vi känner mycket. Ja, vi blir väldigt berörda.  Att se en hemlös människa snubbla runt på en tågstation kan verkligen få oss att bryta ihop. Fattigdomen är helt vansinnig och vi vill ge alla en stor kram. Gamla själar är mer empatiska än sympatiska. Vi oroar oss mycket för andras välbefinnande.

5. Folk gillar att prata med oss. Det är något med gamla själar som lockar folk. De dras till oss. Vänner och bekanta kommer till oss för att få råd och prata om sina problem. Vi älskar att ge råd! De vet att de får ett genomtänkt råd. Även främlingar öppnar upp för samtal med oss. Vi tycker om att lyssna på berättelser om människor runt omkring oss och varför inte med kassören i mataffären eller personen bredvid oss ​​på bussen. Men ibland vill vi bara vara tysta.

6. Vi kanaliserar tid. Gamla själar undrar alltid om vi är födda i fel tid. Det är inte för att vi inte gillar den generationen vi befinner oss i, men eftersom andra generationer verkar passa oss så mycket bättre.

7. Vi känner oss frånkopplade från världen. Vi lyssnar sällan på nyheter eller läser tidningar men när det väl händer så kan vi inte relatera till samhället, det är bara det … ja, vi kan inte relatera. Vi känner oss konstigt felplacerade i vår egen kultur. Vi har en annan bild av verkligheten.

8.Vi hittar glädje i det enkla. Att sova länge på morgonen eller egentligen inte att sova utan fundera på alla fantastiska idéer som finns i huvudet eller att ha en picknick i trädgården, titta på solens strålar på din partners ansikte. Det är några av de grejer vi gamla själar älskar. Vi vet att livet är kort, så gör det bästa av det genom att se de enkla sakerna.

9. Vi njuter av vår ensamtid. Vi kan ha ha en ganska stor krets av vänner men vi känner ändå som om vi är annorlunda än dem. Inte på ett överlägset sätt, bara annorlunda. Det kan vara anledningen till att vi alltid är de som ger råd. Och medan vi njuter av att vara med dem vi älskar så njuter vi lika mycket av att ha tid för oss själva. Vi vet att det finns en skillnad mellan att vara ensam och att känna sig ensam.

10. Vi har ett behov av att prata. Vi går ofta in på djupet. Vi behöver också någon ibland att prata med om våra tankar. Försök att inte skratta om våra tankar. Det kan låta dumt för många men det är viktigt för oss. Får du höra så innebär det att vi litar på dig med våra tankar.

11. Säg vad du menar. Vi är djupa tänkare. Skicka inte dubbla budskap med dina ord eller kroppsspråk. Det kommer bara att skapa förvirring och övertänkande för oss. Var ärlig även om det känns hårt. Du gör alla en stor tjänst genom att berätta som det är. Vi gillar inte konfrontation. Däremot är vi villiga om det verkligen gäller.

 

Christine

-Coach och idékreatör

21 thoughts on “11 tecken på att du också är en gammal själ!

 1. Oh vilken gammal själ jag är, funderar ibland varför det blir/är som det det blir men när jag läser detta inlägg så stämmer det in på mej till 200%. TACK!!!

 2. Jag kände igen mig i de inledande orden om naivitet. Sen kom listan där jag först inte tyckte att jag kände igen mig alls. Men med lite eftertanke så är det ganska på pricken likt.

 3. Tack… helt underbart att läsa och inse i djupet av mitt hjärta att jag är en gammal själ… stämmer till punkt och pricka…🙏🏻 🕊💖🦋

 4. Tack snälla du! Jag kan inte nog instämma i det här! 62 år gammal är jag nu, liksom i barndomen, en lika främmande människa inför världen och framför allt inför samtiden. Ett utanförskap som både ger och tar, för mig är skrivandet och min blogg räddningen, att få ur sig alla tankar känslor och låta den stora oron formas i ord. Inte sällan går jag nästan sönder över ledsnad och inlevelse med utsatta och ensamma. Det låter både skrytsamt och patetiskt för andra ¨, men det är sanningen. Äldre tiders liv och människor ger mig ro och frid. Känner igen alla punkterna och önskar mig en grupp en tillhörighet där vi som delar det här kan samspråka.

  1. Tack för att du delar med dig av dina känslor. Det spelar ingen roll hur du låter inför andra. Vad fint att du delar dina tankar i en blogg. Var hittar jag den? Det är kanske dags att skapa en grupp med likasinnade… <3

 5. Så bra skrivet. Japp känner mig träffad “big time”😘.
  Det är som om du skrivit om bara mig. Kul att se att vi är flera underbara “gamla” själar kram Miss White

  1. Tack så mycket! Visst är det underbart att känna sig så träffad och att många andra känner detsamma? Kram tillbaks <3

 6. WOW! Älskar dina inlägg! Du är SÅ duktig på de du gör! <3 Har länge förstått att jag är en gammal själ men detta inlägg var ju bara pricken över i:t. 🙂 Toppen Tack! <3

 7. Åh stor igenkänning i detta inlägg!! 💜🌸❤ Har du fått till dig dessa tecken eller vet du bara att såhär är det? 😇 Sånt jag kan fundera på 😉

  Varma kramar!
  /Elina.

  1. Vad roligt! Det kan jag tänka mig… <3 En del finns inom mig och en del finns på google 😉 KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *