Att återhämta sig från kreativa motgångar!

Att vara i flow och allt bara flyter på är fantastiskt! Då och då stöter vi på motstånd och hinder och det är du själv som skapar dem. Att komma ur dem kan ta olika lång tid beroende på hur ärlig du är med dig själv. Att se det för vad det verkligen är och lyfta upp dina mörka förbjudna tankar är otroligt läkande för en kreatör. Med en kreatör menar jag alla människor för alla har kreativitet inom sig!

Först och främst, ha medkänsla till dig själv. Visa dig själv uppskattning. Hinder uppkommer alltid från rädsla. Det kan vara antingen rädsla för att misslyckas eller rädsla för att lyckas. För att ta dig ur detta mönster som du säkert känner igen från tidigare tillfällen är det viktigt att erkänna att det existerar. Sopar du det under mattan kommer det att komma tillbaka och bita dig i rumpan. Beroende på vad som passar dig är det ditt val.

 

“Någon annan kan det bättre än mig”

“Alla andra har kommit längre än mig”

“Jag kunde gjort det så mycket bättre”

 

Helt värdelösa tankar! Trots det är det så otroligt många som tänker det. Säkert många just i detta ögonblicket. Be om hjälp! Att försöka bena ut vad det handlar om kan underlätta mycket om du pratar med en vän (eller en coach som jag). Om du är ny på din grej så tillåt dig att vara ny och testa dig fram till vad som passar dig. Ingen annan kan göra det du gör med ditt unika avtryck. Andra kan göra något liknande med det finns ingen som du. Kom ihåg det! Ta en titt på vilka hinder du har. Vad kan du göra för att komma över dem? Vem kan hjälpa dig? När du specificerar vad du behöver hjälp med så kommer den. Ensam är inte starkast.

Christine

-Coach och idékreatör

2 thoughts on “Att återhämta sig från kreativa motgångar!

  1. Jag vill återigen lita på mig att jag kan sy.
    Känner att jag inte kan eller andra är bättre.
    Vad kan jag göra, troligtvis behöver jag utmana min rädsla?

    1. Ok, detta hör jag mellan raderna. Du vet att du kan sy. Du tycker att du är riktigt bra på det. Du får beröm för det. Du kan inte ta det till dig. Det är så självklart för dig. Du tror att alla andra kan det du kan. Så är det inte!
      Du behöver sluta döma dig själv. Sluta jämför dig med andra. Försök att ta ett kliv utom dig själv och beskåda ditt kreativa uttryck på ett objektivt sätt. Jag pratar gärna mer om detta i ett skypemöte 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *