Om jag kunde förändra en sak i världen så skulle det vara…..

Jag är med i  en utmaning som min kära vän Frida Kabo dragit igång. Följ gärna på!! Vi träffades för första gången i Stockholm för typ 1½ år sedan. Det känns som om vi vi känt varandra i en evighet! Tillsammans med henne, Jenny och Jana kommer jag att anordna en grym helg med fokus på dig som kommer. 12 platser. Förstå vem du är på djupet, varför du tänker som du gör, ändra perspektiv. Att få möta dina känslor tillsammans med andra och växa som människa. Vi har en superrolig övning som har otroligt många lager av aha-upplevelse som du inte vill missa. Sen äter vi rawfood till lunch som är mitt önskemål. Att ge bra näring till kroppen mentalt är lika viktigt som att ge den bra råvaror. Håller du inte med? Är du villig att testa?

Om jag kunde förändra en sak i vår värld så skulle det vara att öppna upp nyfikenheten för vegetarisk mat ännu mer. Med vegetarisk mat menar jag vad du nog tycker är vegansk. Vegetarisk mat innebär att utesluta allt från animalier. Att vara vegan innebär att utesluta animalier i allt. Vilket innebär, schampo, kläder, skor, inredning, möbler osv.

Jag älskar djur. Jag tycker inte att vi ska föda upp dem för att slaktas för att vi ska njuta av mat. Det finns fantastisk mat som utesluter dem fullt ut. Jag blev vegetarian 2011 och var med i veganutmaningen 2015. Nu äter jag mestadels vad alla kallar vegan. Jag kan inte förstå varför det är ok att kela med vissa djur medan vissa behandlas otroligt illa och utan sympati. Bara för att vara “mat” till oss. Det gör fysiskt ont i mig att se alla djur som far illa.

 

Vill du ha en quickfix till att äta mer vegetariskt? Se dokumentärerna! 

En kvinna som förklarar det konstiga fenomenet att äta kött inte anses vara att aktivt val i sin kost som alla anser att veganism eller vegetarianism är, är Melany Joy PhD. Hon förklarar det på ett sätt som verkligen fick mig att tänka till. När jag åt skinka och ost på mackan så förstod jag inte att flera djur behövde sätta sitt liv till för att tillfredsställa mitt behov. Nu vet jag och nu äter jag inte skinka och ost längre. Jo, jag äter vegansk ost. Det finns massor att välja på! Jag hoppas att du tar dig tid att lyssna på denna kloka kvinna.

 

Christine

-Coach och idékreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *