På äventyr med mannen i mitt liv och recept på vegansk kalops!

Idag låg jag kvar länge i sängen som jag oftast gör på helgen. Jag älskar det! Många tankar och idéer kommer till mig i min ensamhet. Jocke (min man) är morgonpigg och går upp. Kvar ligger jag med mina funderingar…. Jag hör hur han kokar kaffe och äter frukost. Mysigt och jag slogs jag av tacksamhet för min man❤️  Sen insåg jag att jag just har påbörjat “23 dagar av tacksamhet med en twist” där det handlar om att vända blicken inåt. Därför ändrade jag min tanke till att jag är så jäkla tacksam över min kärlek till honom.

När jag hade mornat mig och fått min kopp kaffe så föreslog han att vi skulle bege oss för att titta på en ny köksfläkt. Vår har börjat låta lite konstigt. Det smärtar mig för jag är så nöjd med den! Jag var inte alls sugen på att bege mig ut men jag gillar att hänga med min man. Det blev ett roligt äventyr och vi pratade om allt möjligt. Samtal och skratt kommer så lättsamt med denna underbara man!

Denna helgen har Jocke kört en veggiehelg med mig. Det var hans förslag och det gör mig så glad! Idag föreslog han till och med att han vill ha vegetarisk mat imorgon också. Yey!! Me so happy! 🙂

Jag gjorde vegansk kalops till hela familjen igår och sonens kommentar var att det var gott. Att äta kött som inte var kött kändes läskigt men det var gott 😉 Bra betyg från min sida. Här kommer mitt recept så som jag minns det. Hihi!

 

VEGANSK KALOPS

1 frp (300g) Anamma vegobitar (eller annat märke)

3 champinjoner

3 gula lökar

3 morötter

10 kryddpepparkorn

5 vitpepparkorn

5 lagerblad

1 grönsaksbuljong+ 8 dl vatten

3 msk kinesisk soya

3-4 dl oatly imat- grädde

mjölkfritt smör

salt och peppar

_______________________________________________

Stek svamp och skivad lök i smör (mjölkfritt) tills löken blir mjuk och svampen rejält stekt.

Stek vegobitar med salt och svartpeppar så det blir rejäl stekyta.

Blanda samman i gjutjärnsgryta. Häll över buljong, kryddor och soya.

Koka under lock i 30-60 minuter. Red av med mjöl och servera tillsammans med potatis. Gärna med rödbetor och inlagd gurka. Mumsfillibabba!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *