Tre smarriga smoothierecept!

Jag tycker om smoothie i alla möjliga varianter! Jag gillar de riktigt basiska gröna till de riktigt söta med chokladsmak som jag ska ge dig recept på idag! Tänk att det kan vara både suveränt gott och nyttigt!!

Min intention med att äta och inspirera med rawfood och vegansk mat har aldrig handlat i första hand om att det ska vara nyttigt. Jag vill visa att det faktiskt går att äta gott och som toppen på moset att det dessutom är nyttigt! För mig vill jag hålla det enkelt för det gillar jag. Kanske tycker du att det är svårt att komma på vad du ska äta. Vilka kombinationer du ska göra. Det är helt ok. Alla är vi nybörjare ibland. Fråga mig gärna. Inga frågor är dumma eller konstiga.

Vi har alla vår egen relation till mat. Den är djupt rotad i oss och inte helt enkel att förändra alla gånger. Det jag tycker är viktigt är att lyssna på vad din kropp vill säga dig. Det kan vara svårt i början för vi har försökt tysta den rösten i så många år. Låt det få ta tid att göra den hörd. Hur ofta har man t ex inte fått höra att man är duktig som tömmer tallriken? Varför är man duktig när man gör det? Som liten har man oftast inte ens lagt upp maten själv och man har ingen aning hur mycket man orkar.

Jag tycker om att tillföra nyttig kost i mitt liv men det måste samtidigt funka med min vardag. Jag äter mina chips med gott samvete för jag tycker det är gott. Jag tror att när vi hela tiden lägger så mycket energi på det dåliga samveten med vad vi stoppar i oss det är då vi måste bromsa. Det är bättre att tänka på alla bra saker vi tillför vår kropp. Vi duger så bra precis så som vi är. Vi är alla fina på insidan och utsidan och behöver påminna oss om det så ofta vi bara kan!

Varför ska man tugga sin smoothie?

I saliv finns förutom 99,5% vatten även enzymer, salter och slem. Redan i munnen startar nedbrytningen av vår mat. Under stress stänger det parasympatiska systemet ner och kroppen gör sig redo för att fly eller fäkta. Det innebär att kroppen inte kan ta upp näringen optimalt. Du kan få ont i magen, känna dig uppblåst….  Därför är det viktigt att tugga din smoothie!! Du sätter igång matsmältningssystemet och får bästa möjliga näringsupptag.

 

Len och krämig chokladsmoothie

4 dl vatten

1 msk chiafrö

3 bananer

4 dadlar

2 msk carob

lite vaniljpulver

Mixa och njut!! Mumsfillibabba!!

 

 

 

 

 

 

Två skrynkliga persikor

3 blad svartkål

2 blad grönkål

2 mogna persikor

4 dl frusen mango

5 dl mandelmjölk

1 näve bladspenat

1 tsk vetegräs

½ tsk nässelpulver

saft från en apelsin

Mixa och njut! Mumsfillibabba!!

 

Mean green smoothiebowl

2 riktigt mogna bananer

1 stjälk selleri

2 kvistar svartkål eller vad du har hemma

2 kiwi

1 skalat äpple

1 avokado

1 dl vatten (vill du dricka den så öka vätskan)

en knivudd spirulina

Valfri topping.

 

 

 

Hubba Bubba 

4 dl vatten

3 bananer

300 g jordgubbar

saft från en lime

3 myntablad

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *