Uppmärksammar du hur du lever ditt liv?

Hur ofta tänker du aktivt på allt du gör under en dag? På riktigt. Så många har så bråttom och har redan påbörjat nästa dag i huvudet när lampan släcks på kvällen. Vi vill bara vidare till nästa grej. Skynda till nästa dag, eller nästa vecka; hela tiden i hopp om att livet kommer att förbättras utan att vi förändrar något. Hela tiden väntar vi otåligt till nästa helg eller nästa semester.

Samma gamla vanor dag efter dag – utan att uppmärksamma vad vi egentligen håller på med. Hur många av oss har upplevt känslan av att komma till målet utan att komma ihåg intentionen? När vi lever på autopilot stänger vi av våra sinnen. Vi stänger av vår förmåga att uppleva livet. Jag vet inte vad du tycker men att inte komma ihåg hur jag tog mig fram till mitt mål är ingen rolig känsla. Det är till och med lite skrämmande. Det är en signal på att jag har tappat bort mig totalt. Blivit alltför upptagen i mina tankar för att faktiskt uppleva mina framsteg.

Hur kan vi förvänta oss att veta vad vi älskar om vi inte ens tar oss tid att lägga märke till vår upplevelse på denna jord? Hur kan vi förvänta oss att känna glädje över att leva när vi knappt kan uppmärksamma de saker som är betydelsefulla för oss? Det är enkelt. Det går inte.

Du behöver börja uppmärksamma dina upplevelser. Ta dig tid att ta reda på varför du är här. Vad är ditt unika syfte i denna tid på denna jord? Du behöver att vara fullt närvarande i ditt liv. Acceptera att du inte alltid kommer att känna glädje och framsteg men du kommer att känna. Sluta döva dina känslor. Släpp kravet på att vara perfekt. Det är okej. Bli medveten om vad du vill med ditt liv. När du är medveten kan du också ta dig tillbaka till intentionen som fick dig att börja. Uppmärksamma det faktum att du andas. Känn hur dina lungor expanderar och kontraherar . Le med tacksamhet med att du är levande och att dina möjligheter är oändliga.

Kram Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *