Att få äga sig själv. Veckans gästbloggare.

Kreativitet har många ansikten och betyder olika för oss alla. Jag vill bjuda in kreativa varelser att dela sina innersta tankar om det här ämnet som ligger mig så varmt om hjärtat genom att gästblogga hos mig. Alla gör det på sitt sätt och sätter sitt unika avtryck. Dela gärna inlägget så att vi sprider kreativa tankar till så många det bara går!

____________________________________________________________________________

Hur vore det att kunna vara dig själv, hela tiden, utan att behöva läcka energi och att ha all din energi kvar i dig själv? Det slog mig att det är lättare att anpassa sig till ett beteende än att bara vara sig själv. En person som verkligen är sig själv är min vän Christine Lehtinen som bjöd in till att gästblogga på hennes fina blogg. Jag gillar hennes sätt att bara vara sig själv, att vara autentisk och det liksom smittar över på mig med när jag har kontakt med henne. Hon får det att verka så enkelt att bara vara sig själv.

Om du är en inkännande empatisk person som kanske inte står ut med att se någon ledsen eller om du ser orättvisor och känner att du måste reda ut och hjälpa till, kan det vara så att du ger bort din energi eller att du hjälper människor som kanske inte ens vill ha hjälp eller iallafall inte har bett om hjälp. Eller anpassar du dig till andra för att du vill att alla ska tycka om dig?. För vem är du under alla roller, värderingar och antaganden som ligger som wellpapp runt dig, som har räfflats med åsikter från skola, föräldrar, tv och media och annat. Vad tycker du egentligen? om vad och varför? Vad drömmer du om, om allt var möjligt. Tänk dig att gå nerför gatan utan allt det som har lagts på dig, alla beteenden som du har lärt dig, alla anpassning och åsikter om dig själv och andra, kanske under generationer av beteenden, tankar och känslor. Hur ser du ut, vad har du på dig? vart är du på väg? och varför? vem ska du träffa? och hur känns det?

Tänk om du och alla andra fick vara i sin fulla potential och kraft med full tillgång till sina förmågor och sin andliga uppkoppling. Och tänk om det var ok att vara olika och att vi inte behövde kämpa eller komma i konflikt med varandra för att det väcker starka känslor, eller för att vi vill olika saker, eller att för att vi anser vissa saker vara viktiga men som kanske inte vår omgivning anser. Eller för att man kanske känner sig mindre värd eller skäms för att inte duga eller vara söt eller smart som man “borde” vara. Att ha kontakt med din egen styrka eller egots drivkraft hjälper dig att få tillgång till hela dig. Allt är en paradox och om vi inte låter vårt ego få komma fram och göra något meningsfullt kommer den att hitta på något annat, kanske crazy eller tom destruktivt.

När jag var tretton är träffade jag en underbar läkare som sa till mig, när alla sa att jag borde äta mer för jag var så mager, när hon tittade på mig kärleksfullt med sina kloka varma ögon, “Det är inget fel på dig”. Det är inget fel på dig, kära läsare, du var värdefull och vacker redan när du kom hit. Kanske har du glömt det. När vi trycker ner våra drivkrafter och anpassar oss kan det hända att vi tappar bort oss själva, det kan vara lättare att stanna kvar i sin historia är att våga vara i nuet och ser framåt och drömma och planera för framtiden, Det är därför paradoxalt nog därför vi måste ta hand om vårt ego, för det är när vi trycker ner våra drivkrafter som vi mår dåligt eller tappar vår kraft. Egot behöver ha en meningsfull sysselsättning för att använda energin på ett kreativt och konstruktivt sätt, egot är vår kraftkälla.

Kika på den korta videon om egokraft och se varför egot är din bästa kraft och hur du kan lära dig mer om det.

Om du vill veta mer om egot så kan du ladda ner en ego-bok helt gratis HÄR

6 thoughts on “Att få äga sig själv. Veckans gästbloggare.

    1. Men åh tack för dina fina ord, vilken fantastisk resa du har gjort. Och ja våra kroppar är själens skepp och behöver hedras och tas om hand med kärlek, och vara stolta över vår kropp, kram

  1. Tycker det är så bedrövligt sorgligt att utseendet ska vara det som avgör om vi duger eller inte. Det är inget vi valt. Vi ser alla olika ut och det är helt orimligt att det ska vara en avgörande faktor. Vi försöker leva efter normer som är rent av skadliga för oss. Särskilt mentalt! Önskar jag kunna säga till 9-åriga Anna – du duger precis som du är!

    En annan sak jag reflekterar över är att vi alltid ska säga att en annan person (särskilt kvinnor) är vackra. Va tusan, vi behöver inte vara vackra! Vi behöver bara få vara. Som vi är. Helt oavsett hur vi ser ut!

    1. Ja så himla bra, vi har tappat bort vår kompass och lever nästan helt externaliserade utan att lyssna inåt. Jag tror att Anna kommer att veta sitt värde med en klok mor som du. När vi ser varandra på djupet är då vi kan mötas på riktigt, kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *