Har du någonsin fått höra att du är “för känslig”?

Det är dags att sluta se din känslighet som något som begränsar dig. Det är en styrka du har inom dig med en vacker skörhet. Den är ditt unika uttryck. Värdera den istället för att låta den begränsa dig. Jag förstår att den har blivit undantryckt i hela ditt liv. Den har varit obekväm för många. Man har velat “laga” dig så att du är glad och foglig. Men det är inte den du är. Det vet du nu. Du känner. Ingen känsla är mindre värd än en annan.

Det är en gåva att kunna älska och förlåta de som har gjort dig illa. Du vet att de är en del i din utveckling. Att bli medveten är första steget mot att läka. Stora drömmar och djupa funderingar är ditt sätt att förändra världen. Fred på jorden är ditt mål. Du vet att det är möjligt.

Att känna av andra människors energi betyder att du är medveten. Du behöver veta att det inte är ditt jobb att laga alla andra. Du ska vara där för dig själv. Du är inte tokig, trasig eller naiv. Säkert har någon sagt det till dig. Du är normal och underbar. Hitta ett sätt att hämta energi. Umgås inte för långa stunder med människor som dränerar dig. Din hjärna blir helt slut. Kroppen säger ifrån. Gå ut i naturen, umgås med dig själv.

Det viktigaste jag vill att du ska veta är att du ska inte förändra dig. Stå stadigt i dig själv. Du ska heller inte tuffa till dig och sluta känna. Gåvan av att känna behöver du för att leva. Är du medveten om vilka styrkor som bor i dina känslor?

–  Du är alert kan känna av din omgivning.
– Du har känslospröt som gör att du kan känna av många nyanser.
– Du lägger märke till detaljer som många andra missar.
–  Du har möjlighet att hjälpa även de som försöker dölja sina verkliga känslor.
– Du hör det som inte uttalas i ord.
Christine
-Coach och idékreatör

2 thoughts on “Har du någonsin fått höra att du är “för känslig”?

  1. Så bra att du tar upp det här Christine, tack för det! Har själv skrivit om det här några gånger i min blogg. Jag fick tidigt i livet just höra att jag var “så känslig”. Får man höra det upprepat så kan det lätt ge en bestående känsla av att vara mer konstig än känslig. Min högkänslighet ser jag i dag som en av de största tillgångarna i mig själv, och som har hjälpt mig mycket , inte minst i mitt skrivande, i mitt vårdyrke, i möten med människor och i alla kreativa sysslor. För varje person som vittnar om sin känslighet ökar förutsättningen till förståelse för oss med den här personlighetstypen och det sprider kunskap. Tack än en gång till dig Christine!

    1. Tack, vad fint skrivet av dig! Din känslighet är du och ni behöver varandra för att må bra. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *