Veckans gästbloggare om hennes uppvaknande till sin kreativitet.

Kreativitet har många ansikten och betyder olika för oss alla. Jag vill bjuda in kreativa varelser att dela sina innersta tankar om det här ämnet som ligger mig så varmt om hjärtat genom att gästblogga hos mig. Alla gör det på sitt sätt och sätter sitt unika avtryck. Dela gärna inlägget så att vi sprider kreativa tankar till så många det bara går!

____________________________________________________________________________

Som liten drömde jag om att bli lastbilschaufför eller sjuksyster. Snacka om två ytterligheter! Jag gillade att skapa, teckna, måla, läsa och skriva, men tappade bort detta under en period. Sedan började jag fundera på ”vad ska jag bli när jag blir stor?” Så jag blev upptäcktsresande i livets djungel och personlig utveckling.

Vägen har kantats av både glädje och sorg. Många flyttar som barn, många avsked fram till tidiga tonåren. Träffade en kille som sedermera blev min make, fick 3 underbara barn, hus och lantställe. Och så, i november 2012, på min första Vedic Art-kurs hos Ewa i Veddige började mitt nya liv!

Innan jag hittade Vedic Art, och min fantastiska lärare, mentor och vän Ewa J Sundberg så var jag mycket återhållsam med känslor, begränsad, snäll och ville alla andra väl. Att vara omtänksam och inte ta plats, inte synas, att inte stå upp för mig själv… det var så det skulle vara i min värld.

Att hitta tillbaka till måleriet har – har jag insett nu – betytt otroligt mycket för mig. Det har fått mig att sakta ner mig själv betydligt, att lyssna på mig själv och tro på att jag kan. Tidigare rusade jag på som ett expresståg, hoppade på än det ena än det andra, jag ville testa allt! Har också insett att jag alltid sprungit ifrån något…

detta något det var jag.

Tidigare kunde jag inte sitta stilla några få minuter i lugn och ro, tv:n eller radion skulle alltid vara på, hade jag ingenting att göra så klättrade jag nästan på väggarna. Jag var en rastlös själ.

Det är märkligt hur det kan bli, att måla utan krav, utan prestation, bara skapa fritt. Jag hade glömt hur man målar, som man gjorde när man var barn, fritt och ohämmat. Att sedan bara betrakta målningen, se utan att döma eller vara hård mot mig själv, då händer något… OM man lyssnar.

Det har inte varit helt lätt att lyssna. Den där lilla rösten, som lätt försvinner i allt brus, har fått jobba hårt och idogt. Idag kan jag säga att jag är tacksam för att jag hör den. Nu vågar jag släppa min kreativitet lös, testa nya grejer och gå mer och mer utanför min komfortzon. Jag har träffat fantastiska människor som lärt mig så mycket, människor som inspirerat och lyft mig. Och här vill jag speciellt nämna min vän Christine Lehtinen som betyder jättemycket för mig. Hon får, på något magiskt sätt, mig att våga ta ett litet steg till och ett till, och nu får jag ta plats som hennes gästbloggare!

Nya dörrar öppnas, nya möjligheter visar sig och jag står redo att ta emot.

 

Vill du ta del av mina budskapstavlor? Jag delar dem alla på min FB-sida Intuitive Art by CarinaH. Den tavla som talar till dig skickar jag mitt budskap till.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *