11 enkla tips för en hälsosammare vardag.

För några dagar sen skapade jag ett nytt Instakonto där jag delar med mig av rawfood, veganrecept och allmänt hälsotips helt utan pekpinnar. Det finns så mycket av det ändå. Häromdagen la jag ut ett blogginlägg om att smaksätta sitt vatten och direkt är det nån som kommenterar att det fräter på tänderna. Ja, det kanske det gör men om jag tycker om det och samtidigt dricker vanligt vatten varför kan man inte se vinningen med att dricka smaksatt vatten istället för läsk eller saft? Bär och frukt innehåller nyttiga mineraler och vitaminer och jag kommer att fortsätta med smaksatt vatten. 

Det är många som vill skapa en förändring samtidigt som man inte ändrar på något. Jag tror inte på quick fix dieter! Det som händer när du påbörjar den är att du sätter kroppen i svält. När du sedan återgår till “som vanligt” så tar kroppen till sig allt vad den kan och du går ofta upp lite mer än du vägde när du påbörjade din diet. Jag är för att skapa små nya vanor som du känner att du kan behålla i din vardag. Har det tagit dig tio år att gå upp de här tio kilona för mycket så kanske det får ta lite tid att gå ner dem igen…

 1. Ät med variation. Eat the rainbow!
 2. Ät rikligt med bär. De är sprängfyllda med nyttigheter. Perfekta i en smoothie.
 3. Drick mycket vatten. Njurarna behöver vatten för att avlägsna avfallsprodukter från kroppen.
 4. Ät en handfull med nötter och frön varje dag. De innehåller mycket mineraler och fetter.
 5. Ät ditt huvudmål med mycket protein tidigt på dagen. Det tar lång tid för kroppen att bryta ner protein. Då slipper din kropp jobba hela natten.
 6. Lägg till mer grönsaker i din kost.
 7. Var nyfiken på nya smaker.
 8. Se till att din kost är rik på fleromättade fetter.
 9. Ät mer fibrer som gör att tarmrörelserna ökar.
 10. Upptäck att nyttig mat är god! Kroppen blir glad och magen blir lugn.
 11. Lägg energi på dina positiva förändringar och fira dem. Tillåt dig att falla för frestelser ibland.

Kram Christine

2 thoughts on “11 enkla tips för en hälsosammare vardag.

 1. Helt rätt med smaksatt vatten….vanligt socker fräter mer på tänderna.Mycket bra punkter i ditt inlägg.Jag startar med för många moment på en gång & då ledsnar jag lätt. Nu har jag slutat banta( är överviktig) & lagt om min livsstil istället med införsel av små förändringar som förhoppningsvis blir bestående. Hela jag mår bättre av detta. Går mycket på känslan , hur känner jag när jag ätit en bra frukost,hur känner,mår jag när jag ätit mkt socker? Pyton vill jag lova. Vilka känslor vill jag ha i min kropp. Det är kul att tänka till vad jag för in och hur kroppen reagerar,för det gör den. Det är ju jag som är kroppen.
  Tack för intressant läsning,kanske jag tittar in på din sida. Kram & ha en bra helg💕

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *