De finaste gåvorna kommer från hjärtat.

Jag har länge letat efter ett malahalsband. Länge. Jag har inte kunnat bestämma mig. Till slut gav jag upp och la en beställning till universum att jag ville ha ett. Jag har tro på att det jag behöver kommer till mig. Jag har specificerat vad jag vill ha. Det är otroligt viktigt.

Igår när vi hade kalas för min yngsta grabb som fyllde 14 år så fick även jag presenter trots att min födelsedag inte är förrän på fredag. Jag fick en mala som min svägerska själv har gjort. Hon har känt in vad jag skulle ha och jag behöver färg sa hon. Så coolt för den senaste tiden har jag dragits åt mer färg. Jag har sagt högt för mig själv “jag behöver mer färg”.

Jag blir så berörd av gåvor som kommer från hjärtat istället för att handla nåt bara för att man ska. Att det förväntas. Detta var helt oväntat och värmde så mycket!

 

Vad är en mala?

Det är ett radband av 108 pärlor som använts vid meditation i årtusenden. Talet 108 anses vara heligt eftersom den mänskliga kroppen, enligt uråldriga skrifter, består av 72 000 energibanor, även kallade “nadier”. Av de här 72 000 är 108 större nadier som alla möts strax under hjärtat i “hrit-padma”-chakrat.

Om man upprepar ett mantra 108 gånger under en meditation så berör man energimässigt alla 108 stora nadier. Såklart kan det vara svårt att ha koll på räkningen, därför kan man ta hjälp av malas. Samtidigt som du upprepar ett mantra tar du en pärla i taget mellan fingrarna tills du upprepat mantrat 108 gånger och gått genom alla pärlor. Håll  ditt mala nära hjärtat när du mediterar.

Ett mala består ofta av 108 mindre pärlor samt en extra, större pärla som markerar början och slutet på malat. Mitt består av fyra större. De representerar din egen inre guru. Du har faktiskt svaren på de viktiga frågorna inom dig redan. Lita på dig själv.

Mediterar du dagligen? Berätta gärna i kommentarerna

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *