Sömn som superkraft!

Jag välkomnar kreativa och härliga människor som vill nå ut med sitt budskap att gästblogga hos mig. Älskar att ta del av andras kreativa tankar och idéer. Häromdagen delade Linda sin nya tjänst i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv” och jag bjöd in henne till att skriva ett inlägg till min blogg. Hon är så mysig och genuin. Det älskar jag!

Jag är inredaren, glädjespridaren, kreatören Linda Lii men framförallt är jag en mamma. I nio års tid har jag fått rå om den skatt som min dottern är. I vått och torrt, hon och jag. På många sätt är vi lika, på andra sätt enormt olika. Hon är högkänslig som jag, samtidigt äger hon ett väldigt aktivt tempo som hon ärvt av sin far.

I nio års tid har jag haft äran att rå om och lära känna henne. I nio års tid har vi vuxit tillsammans och utbytt/delat upplevelser och erfarenheter. Att se på världen med hennes ögon, är inte alls detsamma som med mina. Ibland glömmer jag det perspektivet men oftast vet jag. Att se på världen med en nioårings nyfikenhet och upptäckarglädje. Att se på livet och växa upp i det samhälle som är idag. Det är långt ifrån detsamma som när jag var barn …

Jag har alltid varit bra på att sova. Jag har haft lätt för att varva ned och somna. Min inre värld lockar mig och som högkänslig och introvert är jag ofta trött av att ha intagit enorma mängder energier, känslor och intryck under en dag. Jag somnar direkt!

Min högkänsliga dotter är olik mig, väldigt extrovert. (Jag vill förtydliga att jag definierar introvert/extrovert främst utifrån hur man laddar energi, fyller på sin kraft. Som introvert är jag starkt beroende av egentid och älskar att vara ensam – då laddar jag för fullt. Som extrovert laddar man vanligtvis sin energi som bäst då man umgås med andra människor, vilket alltså är motsatsen. Jag gillar att umgås med människor, jag är social och introvert, men just att ladda energi behöver jag göra i ensamhet.)

Till skillnad från mig har min dotter väldigt svårt att komma till ro och har alltid haft problem att somna. I nio års tid har jag sökt kunskap och råd om barns sömn. Vad som hjälper dem att varva ner, komma till ro, stoppa sprättet i kroppen och somna.

Som inredare har jag bland annat nischat mig mot inredning av barnrum för bättre sömn. Just för att sömnen är verkligen livsviktig för oss alla. Genom 2000-åriga kunskaper om energiflöden enligt feng shui läser jag av ett hem. Utifrån färgpsykologi kodar jag rummen för att främja god sömn. Till detta rekommenderar jag dessutom material som är naturliga och giftfria, för att främja hälsa och miljö.

För ganska precis ett år sedan föddes idén till att skapa Sömnkraft som är en plats/tjänst för föräldrar vars barn har svårt att komma till ro och somna. Under nio års tid av sökande efter metoder, rutiner och produkter för – bättre sömn hos barn – har jag samlat en enorm kunskapsbank.

Jag har genom åren mött en mängd läkare, psykologer, barnpsykologer, specialpedagoger, barnmorskor med fler och tagit del av goda tips, råd och erfarenheter. För mig har det varit en omfattande process, många samtal, mail, år i kö och remisser hit och dit. Det har inte varit enkelt att finna all hjälp vi lyckats få. Och långt ifrån allt har fungerat – då det så klart är individuellt.

För att hjälpa andra barn och föräldrar i liknande situation att komma framåt snabbare har jag skapat Sömnkraft. Kärnan i processen är en tiostegsmetod som börjar med nulägesanalys, översyn av sovrummets förutsättningar och inredning samt nattningsrutiner med mer. Processen i sig delger jag gratis i och med att du tecknar ett medlemskap (0 kr). Detta för att jag vill att alla ska kunna ta del av denna kunskap. Vill du sen ha rådgivning så finns det att köpa till i olika nivåer.

I Sömnkraft finns även en blogg där jag skriver om ämnet samt en webbshop där jag samlat produkter som jag rekommenderar vid inredning och rutiner – allt för att det ska vara enkelt och tillgängligt – allt på samma plats. Kopplat till sajten finns också vår slutna Facebook community där vi diskuterar, bollar och hjälper varandra – föräldrar emellan.

Min stora förhoppning är att tjänsten ska upplevas som en hand som håller er på vägen. Ett stöd till föräldrar som söker, som liksom jag vill hjälpa sina barn (och hela familjen) till bättre sömn.

Med kärlek

Linda Lii

Läs mera på hemsidan Sömnkraft

Följ Sömnkraft på Facebook.

Följ sömnkraft på Instagram.

Har du ett budskap som du vill nå ut med och vill gästblogga hos mig?

Hör av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *