När du blir medveten om ingenting så rensar du huvudet på tankar.

Tänk så många tankar vi tänker varje dag. Att vi dessutom är superduktiga på att tänka negativa tankar gör ju inte saken desto bättre. Eller hur? Jag märker så tydligt att ju mer tid jag spenderar med människor som inte befinner sig i samma nivå i sitt medvetande desto mer tid behöver jag för mig själv. Tystnad. En plats där ingenting får uppta min tid.

Tänk dig för ett ögonblick att uppleva ren medvetenhet. En plats där ingenting får uppta din tid. Du behöver inte göra något alls. Jag lovar att det är magiskt. Sätt eller lägg dig på en plats där du vet att du får vara ifred. Ensam. Ingen som stör din medvetenhet. Vill du spela in texten för att lättare fokusera så är det helt ok. Tänk på att göra en paus mellan varje mening för att den verkligen ska sätta sig.

Blunda och låt tankarna vandra vart de vill. Bli medveten om vad du tänker. Vad tankarna innehåller är inte viktigt. Du ska bara veta att tankarna finns där. Betrakta tankarna som att de är en film för dig. Låt de sväva där i ditt huvud. Titta på dem. Lägg nu märke till att att det finns ingenting. Fortsätt att vara medveten om ingenting. Låt det kännas bekvämt för dig. När dina tankar börjar om, betrakta de en stund och se bortom dem. Om det känns konstigt så se mellan dem eller på ingenting.

Gör det här under några minuter. Känns kroppen mer avslappnad än innan? Är du lugnare inombords? Efter bara en stund så kommer du att känna dig bra över att göra ingenting. Verkligen ingenting. Kanske är det en mycket ovanlig känsla som du behöver träna upp.

Du har redan allt inom dig. Du behöver inte föreställa dig på en annan plats. En plats som du drömmer om. En strand, solen, semester, lugn och ro eller något annat. Du har redan allt inom dig. I samma stund som du låter medvetenheten gå över från tankar till ingenting börjar du att slappna av. Känna frihet.

Tanken om att att tänka på ingenting får mig att känna mig mer fri. Ingenting finns alltid där bakom alla tankar och fladdrar. Det tar mig bara några sekunder för att bli medveten om att ingenting existerar. Så konstig mening egentligen men den blir så solklart klok i mitt huvud.

Vad innebär egentligen ingenting?

Vad innebär det för dig? Skriv gärna och berätta.

KRAM Christine

Vill du läsa mitt senaste kärleksfulla nyhetsbrev så hittar du det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *