Hur går man vidare när en dröm går i kras?

Idag bestämde jag mig för att ta ledigt från jobbet strax efter lunch. Jag körde hem, gick ut med vovven, åt lite mat och la mig sen för att vila. Kroppen längtade efter tystnad och ensamtid med mina tankar.

Så underbart att ligga där under täcket och stilla alla tankar. Låta de komma och gå. Till slut slumrade jag till en stund. Vaknade till av att Isac och Evelina skulle fixa nåt att äta. Väldigt behagligt att lyssna på dem när de samtalar i köket.

Jag öppnade upp Instagram och där dök ett inlägg från Johannes Hansen upp. Han är en fantastisk mental tränare som jag älskar att lyssna på. Han har även en podd på Spotify om du är nyfiken. Just i detta inlägget pratar han med en kvinna som i hela sitt liv drömt om att bli dansare. Drömmen får ett oväntat avslut när hon skadar ryggen. Efter det har hon aldrig kommit på vad hon vill göra. Hon har ramlat in på en massa saker som känts kul men tappat sugen efter ett tag. Känner inte att hon passar in någonstans. Har inte samma driv och motivation som andra Hon har inte hittat tillbaka till sin passion.

Istället för att försöka hitta tillbaka till känslan som hon kände i dansen så ska man med en nyfikenhet vara öppen för att känna på nytt. Om man försöker känna som man en gång gjorde så kommer man hela tiden att jämföra med det som varit och det kommer aldrig att göra en lycklig. Släpp fram till en ny känsla av passion.

Man behöver acceptera att den drömmen tagit slut och öppna upp för nya drömmar att förverkligas.

Hur gör man det? Ta hjälp av en ny passion. Man kanske tror att man letar men ingen kan tänka sig fram till en lösning. Nej, man behöver gå ut i världen och upptäcka. Lyssna på magkänslan och ta sig framåt.

Om man hatar att sitt liv ser ut som det gör så behöver man upptäcka livet på sitt eget sätt. Man tror att om man vet vad man vill göra så ger man 100% men man kan aldrig veta om man inte vågar upptäcka och misslyckas.

Och egentligen kan man inte misslyckas. Det är bara en del av resan.

KRAM Christine

Gillar du det jag skriver? Dela gärna inlägget. Det gör mig så glad!

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du boka in en coachsession med mig till ett grymt bra pris? I mars öppnar jag upp för nya coachsessioner. Under den senaste sessionen jag hade med en underbar kvinna tappade vi tid och rum. 30 minuter blev plötsligt 70 minuter. Superhärligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *