#Mindfulnessmars Räkna dina andetag.

Andningen är en av kroppens magiska funktioner som vi tar för givet. Den bara är där liksom. Precis som med mycket annat så har den olika grader av kvalitet beroende på hur väl vi tar hand om den.

Jag vill bjuda in dig till att sitta ner i en kvart (fem minuter kan också räcka) för att lägga märke till din andning och räkna dina andetag. Att sitta ner och fokusera på enbart sin andning kan ha stor betydelse. Börja med att följa din andning. Hur beter den sig. Känns det svårt att ta djupa andetag? När den känns bekvämt, börja att räkna dina andetag.

När du andas in, räkna 1 i huvudet. När du andas ut, räkna 1.

När du andas in, räkna 2 i huvudet. När du andas ut, räkna 2.

Fortsätt så länge du behöver. Andas in. Andas ut.

Denna övningen skapar en process inombords som gör dig medveten om din andning, alltid. När du tappar bort närvaron så tappar du räkningen. Det är viktigt att vara här och nu. Inte där och då. Tappar du räkningen så är det bara att återgå från 1 och fortsätta. När du känner dig trygg med räknandet så kan du släppa taget om räkningen och börja koncentrera dig på andningen.

När du känner dig upprörd eller frånvarande och har svårt för att känna dig medvetet närvarande så vill jag bjuda in dig till att återgå till din andning. Att ha kontroll på sin andning är att ha kontroll på kropp och själ.

Öva, öva. Bli visare och visare.

KRAM Christine

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du boka in en coachsession med mig till ett grymt bra pris? I mars öppnar jag upp för nya coachsessioner. Under den senaste sessionen jag hade med en underbar kvinna tappade vi tid och rum. 30 minuter blev plötsligt 70 minuter. Superhärligt!

Vill du var med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” Kommentera med “yes” i bloggen. Nästa omgång kommer att starta den 8 april och det kommer att bli magiskt som vanligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *