Rädslan över att inte leva upp till andras förväntningar.

Jag kommer ihåg en kommentar i min tacksamhetsövning som pågår just nu. “23 dagar av tacksamhet med en twist” som handlar om att vända blicken inåt och känna tacksamhet för sig själv på tre olika sätt. Det är helt magiskt vilken inspiration det är att läsa alla kommentarer! Wow vilka kvinnor som är med i denna omgången!

Jag minns speciellt en kommentar där en kvinna berättade att hon verkligen försökte formulera sig rätt i huvudet innan hon öppnade munnen för att prata så att personen framför henne förstod vad hon menade. Det som slog mig då var att man är inte ansvarig för hur andra människor uppfattar oss. Vi uppfattar vår värld på vårt unika sätt. Det man däremot är ansvarig för är att det man säger är äkta och kommer från hjärtat.

Säger man saker bara för att såra någon eller för att trycka ner någon, då bör man reflektera över vilket syfte man har med sina ord. Det är inte detsamma som att det man säger sårar någon. Så kan det också bli men skillnaden är att man talar från sitt hjärta med en kärleksfull intention.

Igår la jag ut ett inlägg på Facebook med frågan -Hur skulle du beskriva mig med 3 ord? Responsen blev en riktig kärleksboost för mig! Du får gärna kommentera i bloggen med hur du skulle beskriva mig. Det skulle göra mig så glad. 🙂

Jag har olika relationer till alla dessa härliga människor och därför uppfattar de mig på olika sätt. En del har jag träffat på riktigt och en del endast online.

Ibland kan jag fortfarande vara rädd över att göra människor besvikna när de träffar mig på riktigt. Rädd att inte leva upp till förväntningarna som de har byggt upp om med mig. Å ena sidan tycker jag att de tankarna är tramsiga men det är så jag känner. Jag behöver sluta upp med att trycka undan dem. Istället ska jag lyfta upp dem till ytan och utforska vad jag kan lära mig med detta. Jag vill läka detta gnagande sår.

Intressant att den kommentaren dök upp i min FB-grupp som nu får mig att reflektera över det här. Vilka tankar har du om detta? Känner du igen dig? Det känns som något håller på att skapas. Det är så enkelt att falla tillbaka i gamla negativa tankar. Det behövs ett enkelt sätt för att hämta kraft och stå stadigt i sin egen kropp. Skulle du vara intresserad av det?

KRAM Christine

Gillar du det jag skriver? Kommentera och berätta för mig. Dela gärna bloggen på sociala medier.

Vill du ha mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord?

7 thoughts on “Rädslan över att inte leva upp till andras förväntningar.

  1. Stor igenkänning Christine ?
    Är dock inte alltid medveten om att det är så jag agerar ibland, i rädsla för vad jag tror andra förväntar sig, eller för att de ska förstå mig eller för att inte göra andra besvikna. De kan ha varit något sådant som gjorde att jag föll bort från ”återskapa din intuition” trots att jag vet att det inte fanns några förväntningar från någon annan, att det bara handlade om mig, plus att jag blev överväldigad av övningarna. Spelade ingen roll att jag visste att det inte fanns några krav från någon annan än mig själv. Kanske det inte var rätt timing för mig. Tycker om allt du skriver o läser gärna din blogg o tar del av övningar i olika grupper du har så det handlar bara om mig ?

    1. Tack för dina fina ord. De gör mig så glad! <3 Det viktiga är att du följer ditt eget flöde. Alltid.

  2. Intressant läsa andras texter. Ja jag skappar nog. Det har blit så när återkommande tagit över mer mer. Så det kan jag tänja mig flera känner av.. Han faller lätt till baka som källarn handlar om.. jag är mig själv nu förtiden 100% ???

  3. Jag är verkligen sådan, men det är nog mest på grund av min barndom och jag måste säga att jag är stolt över mig själv som kommit så långt med acceptansen av mig själv. Jag kan inte vara någon annan, detta är jag så take it or leave it. Nu är det mest den sociala ångesten, som beror på min dystymi (kroniska depression) men jag jobbar med det varje dag och tids nog kommer det släppa. Jag står ju på scen och pratar om mitt liv som barn, då borde jag väl kunna prata med människor face to face också. 🙂 Hjärnan fungerar på sitt egna vis haha.

    1. Så bra att du sprider ditt budskap! Det är säkert till hjälp för många människor. Vi vill ju alla bli sedda och inte vara ensamma med våra tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *