Är du också alldeles för självkritisk mot dig själv?

Det är så lätt att förstora upp de småsakerna som man gör fel. Vi tycker att det är mer acceptabelt att lyfta fram våra upplevda fel och brister istället för de saker som vi faktiskt har lyckats riktigt bra med. Varför är det så?

Jag tror att det beror på att vi är rädda för att andra ska tycka att vi är malliga och uppblåsta men tycker vi kvinnor verkligen det? {För det är kvinnornas tyckande som bekymrar oss, inte männens.}

Jag blir så varm och glad i kroppen när någon berättar för mig med stolthet något som de har lyckats riktigt bra med. Det är härligt att umgås med människor som hyllar och lyfter sig själv. Ibland hänger jag med kvinnor som ännu inte förstår sin storhet, så då påminner jag dem. Jag vet hur lätt det är att ta sig själv för givet. Det som kommer till oss med enkelhet tror vi att alla andra också kan. Så är det inte.

Vi behöver tillåta oss själva att se bortom denna självkritiska röst och inse vilka fantastiska människor vi är. Fel och misstag kommer vi alltid att göra. Det är så vi lär oss. Vi är värda att ta emot kärlek oavsett vad vi tidigare har gjort.

Gör en lista på de saker som du tycker om och beundrar med dig själv. (Dela gärna med dig i bloggen och inspirera mig och andra läsare!) Låt den listan få växa allt eftersom. Lägg den eller sätt upp den på en plats som du ofta tittar på. När du känner att du är självkritisk och befinner dig i en nedåtgående spiral så tittar du på denna listan en stund och sen skriver ner ännu en sak som du uppskattar med dig själv.

Jag tycker om och beundrar mig själv.

Ha en härlig midsommarafton!

Kram Christine

2 thoughts on “Är du också alldeles för självkritisk mot dig själv?

 1. Hade du frågat mig för något år sedan så hade jag haft svårt att förklara vad jag uppskattar hos mig. I dag är det lättare.

  Jag uppskattar:

  *mitt driv
  *min positivitet trots att jag är multisjuk och alltid kommer vara.
  *Jag är stolt över att i ord kunna förklara och berätta om mina hinder och hur jag hanterar dem.
  *Jag är stolt över att jag föreläser och berättar för folk om mitt liv.
  *Jag är stolt över all arbete med karma från förr och att äntligen kunna säga NEJ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *