Sluta skyll ifrån dig och att lägga all skuld på alla andra. Din reaktion är ditt ansvar.

Jag är positiv. Jag tänker inte positivt. Det finns en stor skillnad i de förhållningssätten. Det innebär inte att livet är små rosa moln. Saker händer. Motgångar kommer. Människor sårar mig.

Deras handlingar är deras. Inte mina. Alla har sitt bagage. Vi visar bara en bråkdel av vårt känsloregister. Det är inte många som vill visa sin smutstvätt för människor som de inte är riktigt trygga med.

Jag står för det jag säger och gör. De som känner mig väl vet att jag har den bästa intentionen för alla inblandade.

Det som kan uppfattas som en motgång eller problem ser jag som en möjlighet. Låter det konstigt? Ja, det tyckte jag nog också för några år sedan.

Jag tror att jag alltid tänkt positivt. Skillnaden med att vara positiv är att min självkänsla är hög och stabil idag. Jag är inte längre rädd för vad andra ska tänka om mig. Jag oroar mig inte för vad andra säger bakom min rygg. Jag vet att jag duger och är grym på mycket! När jag har den kraften i mig själv spelar det ingen roll vad andra tycker. De som accepterar mig och älskar mig stannar kvar. De andra faller bort och jag gör plats för mer kärleksfulla människor att komma in i mitt liv. Egentligen väldigt enkelt!

När jag möter en motgång eller problem så ställer jag mig frågan; Undrar vad detta vill säga mig?

Svaret kommer till mig snabbare för varje gång. Det kan krävas lite träning men det är definitivt värt det.

Behöver du hjälp med att vända ett problem till något positivt? Har du ett problem som maler i ditt huvud och inte vet hur du ska lösa det? Tänk om en coachsession med mig skulle lösa ditt problem!

Christine

-Coach och idékreatör

Behöver du vårstäda dina tankar för att göra plats för nya och fräscha? Då ska du kliva in i min Facebook-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv” där jag kommer att dela med mig av övningar, reflektioner och lite annat på ett lekfullt sätt. Häng med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *