Tänk om jag skulle testa att göra egen cider?

“I samarbete med vinshoppen”


Det finns massor med saker man kan göra själv om man är villig att lägga ner tiden. Det finns en uppsjö med olika hobbies som jag skulle vilja kunna men som jag inte har tålamod att göra. Två saker är, nej förresten tre saker är sy, sticka och virka. Min mamma och svärmor är båda spjutvassa på detta och jag önskar att jag hade kunnat vara hälften så bra på det som dem.

När barnen var små bakade jag ofta bröd för det kändes bra att veta ingredienserna i vad vi stoppade i oss. Min köksmaskin gick sönder och det blev inte av att köpa en ny. Istället köpte jag en kraftfull mixer och en torkugn. Mitt intresse för raw food ökade och jag älskade att skapa annat i köket. 

Och tänk vad coolt att göra eget vin eller cider! Jag har testat att göra vegansk ost på en massa olika sätt men har inte riktigt fått till det. Nåt recept var med morötter och agar agar. Det blev inte så lyckat men jag älskar att testa nya recept i köket. Det höjer min kreativitet och det är så magiskt. Love it! Den enda som jag blivit riktigt nöjd med var med cashewnötter och rejuvelac. Tänk om jag skulle ta mig tid att göra det igen….

När jag var liten så gjorde mina föräldrar eget plommonvin och jag tyckte att det var så spännande. Jag har funderat på att göra eget men som mycket annat så fastnar jag i stadiet av att fundera och tappar bort den där detaljen “att göra”. Det finns ju så mycket annat som upptar min tid. 

Tänk om jag ändå skulle testa att brygga cider hemma. Det är en speciell känsla att äta och dricka sånt som man själv har gjort. Nästa gång jag och Jocke är iväg på loppis så ska jag hitta ett jäsningskärl. Jag skickar ut till universum att jag behöver en sån. Ska bli spännande att se vad som händer..

Kram Christine 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *