Tillåt dig att känna dina känslor.

Tillåt, erkänn och upplev känslorna.

En vän frågade mig för nån vecka sen om jag inte är orolig för att uppfattas som tråkig. Hon syftade på att jag i mina stories på Instagram och Facebook (följ eller gilla mig gärna ;)) mest delar med mig av när jag hänger med min man eller är hemma. Nej, sa jag. Jag älskar mitt liv och jag älskar att hänga med min man. Jag älskar att vara ensam i tystnad. Jag får så många nya tankar då. Det som är viktigt för mig är meningsfulla samtal och att umgås med de som ger mig kärlek och kreativa tankar tillbaka.

Livet handlar inte om att ha en full kalender eller att jobba ihjäl sig för att andra ska uppfatta en som duktig. Det handlar om att skapa det liv som man njuter av och känner glädje inför.

Många får tidigt lära sig att inte uttrycka sina känslor för att det inte passar in i situationen. Redan då känner man sig ensam och utanför. Man är fel. Man är för mycket. Jag vill bjuda in dig till att istället för att försöka kontrollera dina känslor, släpp efter. Se vad som händer. Det kommer att frigöra kreativitet i din kropp. Lekfullhet. Glädje.

Känslor kräver att du är här och nu. Lyssnar utan att döma. Ta dem på allvar. Inga känslor är varken bra eller dåliga. De bär på ett budskap som du behöver just nu. Stanna upp. Lyssna.

När du trycker undan dem så tar de sig ett annat uttryck. Huvudvärk. Spänningar i kroppen. Ont i magen. Illamående. Kroppen talar till dig.

Ingen känsla är förbjuden. Ingen känsla är farlig. Bara förnekandet av den är. Möt dina känslor istället för att försöka fösa dem ifrån dig. De är betydelsefulla för dig.

Kram Christine


2 thoughts on “Tillåt dig att känna dina känslor.

  1. Åh vad jag älskade det här budskapet😍, a jag är 2 dagar sen MEN jag skulle ha det här budskapet här och nu, tack så mycket 😊❣🙏
    Så härligt, tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *