Ta en paus för att få nytt perspektiv.

Ibland kan man känna sig fast i en vardag som man inte tycker om. Man vet inte heller vad man kan göra för att förändra den. Dagarna går och det känns väl sådär lagom okej. Man tänker att livet kunde varit värre. Det finns ju faktiskt de som har det mycket sämre.

Att känna sig fast i en situation som man inte vet hur man ska ta sig ur kan få en att känna sig handlingsförlamad. Man vet att man behöver ta sig ifrån den men man har ingen aning om vad första steget är.

Man behöver inte veta resultatet. Verkligen inte men man behöver göra små förändringar. De kan göra stor skillnad. Det kan kännas bekvämt att stanna kvar i det låsta läget men man vill egentligen inte vara där. Man vill förändra sitt liv. Genom att ta de där små stegen så leder de till att man vågar ta de där lite större stegen.

Man kan uppleva det som att ingenting händer och det kan vara otroligt frustrerande men genom att sätta dina tankar i handling så sätter du saker och ting i rullning. Lita på det.

Det du kan göra är att ta fram en anteckningsbok, block eller ett nytt word-dokument {det som passar dig helt enkelt}. Skriv högst upp på vänstersidan den utmaning, förändring som du står inför just nu. Skriv ner allt du känner inför den. Låt tankarna flöda fritt. Skriv ner ett påstående per rad och BARA på vänstersidan. Du ska använda högersidan för att svara.

Behöver du mer plats att skriva på så vänder du till nästa blad och skriver på vänstersidan. Skriv ner alla dina funderingar kring situationen. Allt. Både positivt och negativt. Håll inte tillbaka. Kom ihåg att det är bara du som ska läsa detta. Ingen annan. Bara du. Låt alla dina känslor komma upp till ytan.

Skriv ner tankar och känslor om ditt liv som har att göra med situationen. Skriv även ner tankar och känslor om andra som har med situationen att göra. Om igen, håll inte tillbaka. Låt alla känslor ta plats. De du tror är negativa kan faktiskt visa sig att vara positiva och vice versa.

Nu ska du ta en paus. Ta några djupa andetag. Känn dig stolt över vad du har åstadkommit. Alla tankar som du vågat skriva ner på papper. Gå några varv i rummet, drick lite vatten, dansa runt lite i rummet. Gör något som gör dig glad och låt det ta sin tid.

Sen sätter du dig på en ny plats. Det ger utrymme för att tänka nya tankar. Läs alla kommentarerna på din vänstersida. Var helt opartisk. Kommentera på högersidan. Ge uppriktiga och raka svar till dina påståenden. Tänk dig att det är någon annan som har skrivit dem. Vad skulle du ge för råd eller tips?

Kör du fast? Fråga dig då om det du skrivit är sant…. Utmana dina tankar. Gå igenom alla påståenden och svar och fundera över det som har kommit upp till ytan. Har du fått några nya insikter? Vilka möjligheter har uppenbarats?

När du är klar med detta så kan du reflektera över vilka val du är villig att ta med denna nya kunskapen och vilka risker du är beredd att ta. Skriv ner allt du kommer på.

Dina känslor är alltid verkliga, men de tankar som skapar dem är inte alltid sanna.

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *