Vi är alla konstnärer.

Ibland {läs ofta} så kan jag skruva lite på mig när någon säger “Du som är så kreativ” eller “Du som målar så fina tavlor”. Att ta emot komplimanger för sin kreativitet kräver träning. Mycket träning. Det vi skapar är ofta något som kommer enkelt för oss och vi har fått lära oss att vi ska kämpa för att få det vi vi vill ha. Därför blir det en motsättning i vårt inre.

“Om det jag skapar är lätt, är det inget värt då?” Jo. Absolut. Alla dagar i veckan.

De flesta känner sig generade över att betrakta sig som en konstnär men det är faktiskt så att vi alla är det. Vi tror att man måste skriva romaner, måla tavlor, vara skådespelare eller vara bohemiskt lagd för att få lov att kalla sig konstnär. Vi tror att man måste leva på sin kreativitet för att få “lov” att kalla sig för konstnär. Nej, nej nej.

En konstnär är en person som har en förmåga att se och höra saker som inte sägs och hörs, för att sedan skapa något nytt av det som tidigare inte fanns. Det kan verkligen vara vad som helst men vi hänger upp oss vid bilden av vad en konstnär är. Man får liksom inte kalla sig själv det om man inte är på ett visst sätt. Precis som det är med många andra titlar. Men det är en annan historia….

Alla val du gör varje dag skapar ett nytt konstverk kan man säga. Du skapar något nytt som tidigare inte fanns. Eller hur? Det är bara du som kan skapa det. Ingen annan kan göra det åt dig. Skälet till att du föddes är för att du ska göra ditt unika uttryck på denna jord just nu i denna tid.

Acceptera att du skapar ett konstverk genom att göra stora och små val här i livet. Ibland tar du det säkra före det osäkra men ibland tar du ett jättekliv utanför din komfortzon. Kom ihåg de gångerna. Det är så lätt att glömma bort.

Varje gång du upplever något nytt blir du mottaglig för ny inspiration. Varje gång du testar nåt nytt låter du universum veta att du lyssnar. Lita på din magkänsla. Instinkt. Lyssna. Våga lita på att din inre röst har rätt. Alla val du gör tar dig till nästa steg. Var äkta och ärlig mot dig själv.

Du får det du önskar. Alltid. Om du inte gillar det du får så behöver du ändra dina tankar.

Kram Christine

Vill du hänga med i min Facebook-grupp? Skapa ditt kreativa drömliv. Ibland känner jag mig tjatig men hur ska du annars hitta till min härliga grupp som jag fyller med reflekterande frågor, lekar och lite annat smått och gott?

Jag känner också att det börjar bli dags att dra igång mina kurser “Väck ditt unika uttryck till liv” och “Kreativ visualisering”. Jag har svårt för att välja vad jag ska fokusera på och kanske beror det på att jag inte ska välja….. Intresserad eller nyfiken? Hör av dig..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *