Supergod sötpotatissoppa med curry och lime.

När jag började den här bloggen så delade jag mycket rawfood-recept och vegetarisk mat. Det var mitt fokus då. Det är fortfarande en stor del av mitt liv men andra saker har fått uppta mer av min tid. Målande och kurser. Så kul att göra lite av allt möjligt! Så är det att vara mångkreativ… Jag har ett instagram-konto {följ mig gärna;)} där jag delar med mig av recept och hälsotips utan pekpinnar. Det kontot vill jag ska växa och bli uppskattat. Jag märker att det ofta blir så att man tävlar med varandra om vem som kan mest om hälsa och om man inte gör si eller så så är man en dålig människa.

Nej, så tänker inte jag. Vi gör alla vårt bästa med de förutsättningar vi har. Vi har alla olika nivåer av kunskap. Man gör sitt bästa med den kunskapen man har. När man vet bättre, gör man bättre. Jag vet många som skulle vilja bli veganer men kan inte sluta äta ost och bacon. Jag säger; Ät veganskt med bacon och ost ibland. Man behöver inte bli så nitisk. Go easy on yourself <3

Det finns många som vill äta hälsosamt men vet inte hur eller har inte råd. Man vet inte var man ska börja. Alla har olika förutsättningar och det är inget konstigt med det. Är man uppväxt med att äta kött till varje måltid så är det inte helt enkelt ställa om och tänka nytt. I början krävs det en stor portion vilja och engagemang innan det blir en rutin i vardagen. Precis som med alla förändringar vi gör i våra liv.

Jag kan bli överlycklig över en perfekt mogen avokado. Jag kan nyfiket titta hylla upp och hylla ner över vegoprodukter i en ny mataffär som jag inte handlat i. Jag älskar att “vegifiera” vanliga maträtter. Älskar att go nuts i köket och skapa.

I lördags när resten av familjen käkade pommes med helstekt kycklingfilé så gjorde jag mig en soppa istället. Jag älskar soppor! Ja, kanske inte på sommaren för då längtar jag mer efter sallader…. Har du ett recept på en soppa som du vill dela med dig av? Kommentera mer än gärna i bloggen och inspirera mig!

Supergod sötpotatissoppa med curry och lime.

1/2 gul lök hackad

1 vitlöksklyfta

1 sötpotatis (à ca 200 g)

1/4 blomkål

1 potatis

1 morot

1 msk riven ingefära

1 msk olja

1 tsk curry

1 msk tomatpuré

1 tsk paprikapulver

1 tsk honung

2 dl grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk (à 400 ml)

1 msk färskpressad limejuice

salt och svartpeppar


Skala lök, vitlök, sötpotatis, potatis, morot och ingefära. Hacka lök och vitlök. Skär sötpotatis, potatis, morot och blomkål i ca 2×2 cm stora tärningar och riv ingefäran. Fräs grönsakerna utom ingefäran i oljan i en kastrull. Tillsätt curryn och fräs med någon minut. Tillsätt ingefära, tomatpuré, paprikapulver, honung och buljong. Koka sakta ca 15 minuter. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaksätt soppan med limesaft, salt och peppar.

Smaklig spis, Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *