Till dig som söker efter inre frid.

Nyckeln till allt, till universum och andevärlden är att först lära känna sig själv. Man behöver ha en sann kommunikation med sig själv och lära sig att lita på sin “instinkt” innan man “instinktivt” kan komma i kontakt med den kraft, energi som är universum.

Jag tänker dela med mig av en meditation som är otroligt kraftfull och om du redan är bra på att slappna av och meditera så kommer den av vara enkel för dig.

Det kan ta tid att återuppta visualiseringens konst. När vi var små hade vi inga problem med att måla upp en fantasivärld utan gränser. Eller hur? Men under uppväxtens gång så har vi lärt oss att begränsa våra tankar. Vi har fått höra vad som är eller inte är möjligt att realisera. Det är inget konstigt för det var ju det de fick lära sig.

Är det inte dags att bryta gamla mönster och skapa ditt kreativa drömliv?

Att öppna upp för att gå in i en annan dimension vidgar vårt synfält och vi kan utforska platser inom oss som vi inte hade en aning om att vi hade. Visst är det spännande?

Ställ dig först frågan: “Vilket är mitt mål? Vad är det jag vill uppnå?”

Skriv ner det. Ta några minuter, en halvtimme eller en timme om det är vad som krävs för att reflektera över vart du är på väg. Ibland {läs ofta} kan det vara värdefullt att ta till en coach för att öppna upp alla nya idéer som vill komma upp till ytan. Viktigast av allt; Var ärlig mot dig själv.

Tänk också på att skriva ner, notera på något sätt de förändringar som du gör. De är vi så fantastiskt bra på att glömma bort. Fundera också över hur mycket tid du vill lägga på att skapa din förändring. En kvart om dagen? En timme om dagen? En kvart i veckan? Det spelar ingen roll vilket du väljer. Ha inte dåligt samvete för att du väljer en kvart i veckan. Huvudsaken är att du är ärlig mot dig själv. Det är bättre att börja smått och jobba sig uppåt.

Börja med att ta på dig något som du är bekväm i. Välj någon lugn meditationsmusik {om det passar dig}. Hitta en tid och plats när du vet att du inte blir störd.

Nu är det dags att försöka få kontakt med ditt högre jag {eller vad du väljer att kalla det}. Låt tankarna flöda. Släpp taget om vem du är. Sätt dig bekvämt med fötterna stadigt i golvet. Blunda och andas djupt och lugnt. In genom näsan och ut genom munnen. Slappna av i alla dina muskler.

Börja med dina tår att tala varmt och kärleksfullt till. Bli medveten om varje detalj i din kropp. Vicka på tårna och säg något vackert till dem. När du känner att de är avslappnade går du vidare till dina fötter, hälar, vader, smalben, lår osv.. Låt det ta sin tid i början. Låt tankarna långsamt vandra uppåt.

Även om du är en person som tycker att fötter är fula så kom ihåg vilket jobb de utför till oss varje dag. De tar oss fram i livet. Visa dem den uppskattning som de förtjänar. Visualisera att du masserar varje del av din kropp.

Låt varje andetag ge dig den medvetenheten om det redskap som du brukar och missbrukar varje dag, Din kropp. Känn varje del av din kropp. Fortsätt tills att du känner dig fullständigt avslappnad. I början kan det ta lång tid. Låt det göra det.

Vicka på dina fingrar, bli medveten om din hals, dina lungor. Centrera dina tankar och visualisera att alla dina spänningar släpper.

Tala om för din kropp hur underbar och unik den är. Berätta för den hur mycket du älskar den precis så som den är idag. Låt den veta att du kommer göra allt du bara kan för att ta hand om den. Tala om för varje del av din kropp hur mycket du älskar den.

Den här övningen är superbra för dig som behöver inre frid och känna mer kärlek till dig själv. Gör den under några dagar/ veckor och notera skillnaden i kroppen. Berätta gärna för mig vilken skillnad det gör för dig.

Om du gör den tålmodigt och regelbundet så når du ett tillstånd av inre frid. Jag lovar.

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *