Rödhaken kom med sitt budskap idag.

De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker.

Läs den meningen om igen.

De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker.

Det vi möts av i sociala medier är framgångssidan. Hur lyckade alla andra är. Eller är de verkligen det? Ja, det kanske de är idag men vi får sällan ta del av alla de misstag som man gjort längs resans gång. Alla misslyckas eller ändrar riktning då och då i sin kreativa resa. Det är bara så det är.

Att våga göra eller gå efter det som vi verkligen vill göra kräver mod och stor tro på oss själva. Vad gör man om man inte har den supporten? Man ser till att man får den på ett eller annat sätt. Det behöver inte vara från någon i sin närhet. Det kan handla om att skaffa dig en mentor som ser alla de där guldkornen som du har inom dig men som du inte ser. De guldkornen som är så självklara för dig. De guldkornen som du tror att alla andra har.

Nej, de är unika för dig. Bara för dig.

Vi kommer alltid att lära oss nya saker när vi misslyckas. Varje gång vi försöker oss på nåt nytt så finns alltid risken att vi kan misslyckas. Vi behöver lära oss att inte låta det hindra den kreativa resan. Vi misstar också ofta begreppet kreativitet med konstnärlighet. Det är helt fel. Kreativitet är en inställning. Konstnärlighet är en talang. Kreativitet handlar om hur vi tänker och förmågan att lösa problem.

Jag vill bjuda in dig till att vara villig att försöka. Då kommer du att övervinna rädslor. Genom att övervinna rädslor så kommer du att utvecklas. Är inte det precis det du längtar efter?

I morse när jag stod vid mitt köksfönster och drack ett stort glas med kallt vatten så såg jag en liten rödhake som hoppade på gräsmattan. Som jag alltid gör så söker jag Solögas budskap.

“Fullfölj det du har påbörjat. Min gåva till dig är att upptäcka nya möjligheter på vägen. Det är bara att vara modig och gå vidare. Ta steget fullt ut.” ~ Solöga

Intressant budskap med tanke på vad jag reflekterat över på sistone. Kanske ska jag återuppta med en idé som jag upplevt som ett misslyckande för att det inte blev det jag tänkte…

Vilka av dina misslyckande har blivit framgångar?

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *