Du kan inte lösa andra människors problem.

Ibland när vi är där för våra nära och kära så vill vi bara ta bort det som gör ont hos dem. Det kan vi inte. Det vet vi alla men det hindrar inte att vi vill. Det är en ganska naturlig känsla att man vill hjälpa sina medmänniskor att må bättre.

Det ligger utanför vår kontroll. Det vi kan göra är att vara där. Lyssna. Kramas. Lyssna. Kramas.

Det är viktigt att personen själv får ta sig igenom budskapet av det man behöver lära sig. Ofta när man går igenom jobbiga saker så kommer man ut starkare. Så mycket starkare.

Tänk på att inte ge en lösning till problemet utan hjälp din vän att komma på det själv. Han/hon kommer att växa så som människa. Det finns en massa bra frågor att ställa. Om du inte har koll på dem så kommentera och jag gör ett inlägg på dem.

Ge support till dem i din närhet som har det svårt just nu.

Finns det skratt så finns det liv. Även i de mörkaste tider så kan skrattet vara förlösande. Man släpper många oroskänslor och sorg. Skratt är precis som solsken, det kan fylla ett rum. Det sägs att människor som skrattar mycket lever längre än de som går runt och är lite småbuttra.

När vi kan skratta tillsammans så har vi också lättare för att känna tacksamhet för varandra och för oss själva. Vi får en härligare gemenskap och vi mår bra tillsammans helt enkelt.

Skrattet ger oss en glädje som inga pengar i världen kan ge oss. Du kan vara hur rik som helst men utan skratt och glädje kan du inte vara lycklig. Om vi inte visar upp den glädjen som finns inom oss så sluter vi oss och blir lite ensamma. Så tråkigt…

Du kan aldrig köpa glädje vilket egentligen är lite synd. Tänk vad magiskt om någon som behöver fylla på med lycka kunde köpa det! Men nej… Det går inte. Du kan alltid ge bort lite av din glädje till någon annan. Sprid den så mycket du bara kan. Vi behöver den mer än nånsin så som världen ser ut idag.

Ge bort eller ta emot glädje som en gåva.

När vi delar den kan den också växa och frodas och vi får tillbaka den trefaldigt så varför inte börja redan nu?

Vad kan du skratta åt just nu?

Vad ger dig glädje just nu?

Hur kan du sprida glädje?

Kram Christine

3 thoughts on “Du kan inte lösa andra människors problem.

  1. Ibland vill inte människor ha din hjälp, då kan den bästa hjälpen du kan ge,vara att låta dem vara ifred – tills dom kanske själva ber om din hjälp eller klarar sej på egen hand .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *