Det bästa botemedlet när du känner dig överväldigad.

Överväldigad. Överöst av tankar. Saker som ska fixas. Har jag glömt nåt? Checklistor. Inte min stora favorit även om de ibland är nödvändiga. Det som jag verkligen tycker hjälper mig är att lägga märke till vad som verkligen sker. Vad behöver jag göra? Vad är det som händer? Handlar det om mig?

När överväldigande uppstår så är det egentligen ett symptom på att något håller på att hända under ytan.

Genom att försöka fixa allt som snurrar i ditt huvud så kommer du bara att göra saker värre. Du hittar nya saker att tänka på. Nya sätt att lösa problem. Du slår knut på dig själv.

Här är min topp NoNo!!

1. Kicka in i problemlösningsmode.

2. Lägg till fler uppgifter att lösa.

3. Dåligt samvete för att inte göra tillräckligt.

Här är det bästa botemedlet för att känna lättnad istället för överväldigande.

1. Sitt i tystnad i 10 minuter. Fråga vad det här verkligen handlar om. Detta kommer att ge dig många insikter. Andas. Låt tankarna komma och gå. Bli inte förvånad om svaret känns oväntat.

Här är några oväntade insikter: Du gör för mycket, du är rädd för att förlora kontrollen, du dömer dig själv att du inte är tillräcklig …

2. När du förstår vad som är den bakomliggande orsaken till att du känner dig överväldigad kan du hantera det på ett bra sätt. Om du har tid att ta din “överväldigande” på en promenad när du rör dig med den energin, kan du tillåta den att omvandlas. Se vilken visdom den verkligen har till dig. Tänk om du kan sitta med ett tänt stearinljus och fokusera på flammans kraft och se om du omvandlar överväldigandet till visdom.

Det är en dyrbar gåva att lära dig vad som verkligen begränsar dig …

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *