Därför är det viktigt att prioritera sin kreativitet.

Jag läste en historia i en bok som gjorde mig lite sorgsen. Den handlade om en kvinna som var superduktig på att måla porslin. Hon målade små världar på tallrikar. När man betraktade dem så slukades man in i en ny dimension. Sen träffade hon sin livs kärlek, skaffade barn och hade inte längre tid för att skapa. Allt annat prioriterades före och hon kom längst ner på listan.

Hon förvarade sina tallrikar i ett vitrinskåp där man kunde betrakta dem. Hon kände sig lite sorgsen varje gång hon gick förbi det och tittade på sina verk. När hennes barn blev större tyckte de att tallrikarna var fantastiska. Alla som kom hem till dem blev förtjusta i hennes konstverk. De frågade om hon inte kunde börja måla igen. Men hon hade tappat all lust till sin kreativitet. Den var lika inlåst inom henne som hennes tallrikar var i vitrinskåpet.

När man slutar göra något som man är magisk på bara för att man inte har tid då slocknar något inom oss. Man begränsar sig själv och alla möjligheterna som ligger framför en. Lyckas man att ge uttryck för sitt skapande i vardagen då kan man också sprida glädje till andra när de beundrar mästerverken. Man behöver skapa plats och utrymme för skapandet. Man behöver känna glädje och att göra saker för att de är kul och utvecklande. Inte för att man måste eller borde utan bara för att det är kul. Precis som man gjorde som barn. Lekte och hade kul. Skapade fantasilekar. Allt var möjligt.

Jag vet att det kan kännas svårt när man har tusen andra saker som ska fixas men jag lovar dig att livet kommer att bli så mycket glädjefullare om du prioriterar din kreativitet.

Finns det något i ditt liv som du prioriterar bort för att du inte har tid?

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *