4 sätt att boosta din kreativitet.

Jag trodde länge att jag inte var kreativ utan det var något andra var. När jag tänker efter så hade jag och min bästa vän fullt av kreativa upptåg för oss när vi var små. Sen kom tonåren emellan och lågan slocknade. Jag har heller aldrig tyckt att jag har kunnat måla {när jag var liten målade jag i målarböcker eller kalkerade andra bilder} men på senare år har jag hittat mitt eget konstnärliga uttryck och har sålt några tavlor. Superkul! Om jag vill sälja fler? Absolut!

1×1 m

Så, man kan vara kreativ på många olika sätt. Jag kan vara kreativ med min blogg, konst, matlagning. Du kan vara kreativ med hur du klär dig, hur du löser problem eller hur du inreder ditt hem.

Min poäng är att alla föds kreativa och använder den förmågan på sitt unika sätt. Det spelar ingen roll ifall man är artist, undersköterska, revisor eller brevbärare; man kan alltid använda sitt kreativa uttryck på olika sätt i livet. Kanske finns det något du älskade att göra för några år sen men som du slutat med för att du inte har tid eller för att du helt enkelt har glömt bort hur kul du tyckte att det var…. För mig är det målandet. Jag gör det alldeles för sällan nu. Varje kväll tänker jag att imorgon ska jag måla. Men så blir det ändå inte av..

Vad gör du för att boosta din kreativitet?

4 sätt att boosta din kreativitet.

1.TRÄNA DIN KREATIVITET. Titta runt i rummet du befinner dig i och välj ut tre saker. Har du hittat dem? Okej, skapa nu en berättelse kring de här tre grejerna. Den behöver inte på något sätt vara bra. Verkligen!

Just nu ser jag en metalluggla som jag köpt på loppis, en lampa och ett glas med vatten. Jag föreställer mig att denna uggla kommer till liv. Hon flög in genom ett öppet fönster en kväll. När hon satt på min fönsterbräda la hon märke till ett glas vatten som stod på köksbänken. Hon flög dit för att dricka och medan hon gjorde det så la hon märke till lampan och förvandlades till metall igen.

Lampan är magisk och förvandlar allt som tittar på den till metall. Varje natt när lampan släcks så vaknar ugglan till liv och flyger bort till fönsterbrädan och hoppas att fönstret ska öppnas så den kan flyga ut.

Som jag sa, historien behöver verkligen inte vara bra men den tränar upp din kreativitet på ett fantastiskt sätt.

2.LÄS. Om du är bloggare eller författare så vet du säkert redan att detta är ett av de bästa sätten för att höja kreativiteten. Jag tror verkligen att jag blir bättre på att uttrycka mig om jag läser mycket. Variation är bra så jag läser allt från facklitteratur till andras bloggar. Ordförrådet växer och jag kommer ihåg ord och fraser från lite här och var. Ibland kan en mening i en bok bli ett blogginlägg.

Det finns gånger när jag kan skriva ett inlägg på tjugo minuter eller så tar det flera timmar eller dagar {som detta gjort}. När jag inte kommer på nåt att skriva så läser jag några sidor ur en bok.

3.PROVA NÅGOT NYTT. Jag trodde länge att jag var en person som hade lätt för förändring och möta nya miljöer. Det visade sig att jag tycker att det är lite sådär när jag inte riktigt vet vad som förväntas av mig eller hur jag ska bete mig. Som tur är har jag gift mig med en man som utmanar min komfortzon. Han får mig att tro mer på mig själv än vad jag gör ibland. I början protesterar jag ofta men jag vet också att det är något jag måste göra för att växa som människa.

En uttryck som jag själv har skapat är att “göra en Christine”. Det innebär att tänka ut en idé till 10% och sen bara köra och dela den med världen. Det var längesen jag hade en sån… Kanske jag ska komma på något ikväll att fylla april med…. Kanske…

4.ÄNDRA MILJÖ. Stäng av TVn, lägg bort telefonen, datorn och gå ut. Ta en promenad, spring en löprunda eller sätt dig ner och titta upp på himlen och molnen. Betrakta träden. Lyssna på fåglarna. Koppla ner all teknik för en stund. Det känns otroligt befriande.

Om du alltid sitter på en viss plats när du skriver, sätt dig någon annanstans. Det är ett annat sätt att skapa mer kreativa tankar. När du ser och gör samma sak varje dag så blir hjärnan van och lite lat att tänka nytt. När du befinner dig på en ny plats så frisätts dopamin som är kopplat till kreativitet. Supernajs!

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *