5 saker som gör mig glad.

Ibland när livet är tungt så är det viktigt att kunna skifta fokus. Annars är det lätt att man faller längre och längre ner i en mörk spiral. Livet har varit konstigt de senaste åren och det händer nya grejer som kan få en att fokusera på rädsla och mörker. Gör inte det. Att leva sitt liv baserat på rädsla kommer aldrig att göra dig lycklig.

Du förtjänar att vara lycklig. Du förtjänar allt det du önskar dig och lite mera.. 🙂 Glädjen med att följa själen skapar ringar på vattnet. Att låsa sig fast i rädsla är att inte våga bejaka livet. Det gäller allt annat i ditt liv också. Våga ta ett kliv helt ut i det okända och ha tillit till att det alltid finns en famn som tar emot dig.

Ta reda på de sakerna som får dig på bra humör när du behöver det som bäst. När du är nere i en svacka så har du svårt för att se en väg ut ur det. Gör en lista. Skriv ner 10 saker som kan få dig på bra humör. Ta fram den när du är på dåligt humör. Jag lovar att det kommer att göra skillnad.

Så skiftar du ditt humör när du känner dig låg och nedstämd.

5 saker som gör mig glad.

  1. Att måla. Höja volymen på högtalaren. Välja ut vilka färger som passar för stunden. Tappa tid och rum. Skapa. Jag har ingen aning om vad resultatet blir och det spelar ingen roll.
  2. Att sjunga. Om igen…. höj volymen på högtalaren och sjung. Det behöver inte låta vackert men det är så frigörande att sjunga.
  3. En perfekt mogen avokado. Ja, du läste rätt. Jag älskar en perfekt mogen avokado med lite örtsalt på. Det är nog det godaste jag vet.
  4. Samtalen vi har när vi äter middag. Hos oss pratar vi om det mesta. Högt som lågt. Älskar att mina vuxna barn sitter kvar länge vid matbordet och pratar om allt mellan himmel och jord. Ikväll pratade vi om helgen som varit, att jag sett en råtta i vår rabatt och hur det kommer att bli om en vecka när hundarna går runt med tratt efter att de blivit kastrerade.
  5. Reflektion. Att sitta ner en stund för mig själv i stillhet och skriva ner mina tankar är magiskt. Ensamhet. Tyst. Så viktigt för mig att göra plats för hur jag känner. Alla känslor är viktiga att lyfta fram. De bär på ett budskap.

Vad gör dig glad? Kommentera supergärna i bloggen! Jag är nyfiken!

KRAM Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *