Så vet du om du passar i en kort frisyr.

Jag är inte den som klipper mig särskilt ofta. Länge lät jag håret vara långt. Lät det växa. Tror att det beror på att jag mestadels har haft relativt kort hår tidigare och har alltid velat ha långt och tjockt hår. Nu har jag funderat fram och tillbaka på att klippa mitt hår kort. Ska jag? Vågar jag? Tänk om det inte blir bra? Snälla, jag vet ju att det växer ut.

Gammal bild

Sagt och gjort, jag bestämde mig till slut och bokade en tid online. Körde till frissan och satte mig i väntstolen. När jag sitter där så tittar hon på mig och säger; -Jag har en ny kund om en kvart och han heter Jonas. Du ser inte ut som en Jonas. Det visade sig att jag missat att trycka på bekräftelse-knappen. Jag fick en ny tid och igår var den stora dagen.

Mycket hår på golvet

Jag blev jättenöjd. Känner mig mycket lättare och lekfullare. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde detta tidigare. Kanske blir det kortare nästa gång… Vem vet!

Tydligen så handlar det om hur långt förhållandet mellan haka och öra är om man passar i långt eller kort hår.

Så här gör du:
1. Ställ dig framför en spegel
2. Håll pennan horisontellt under hakan
3. Placera linjalen vertikalt under örat
4. Mät sedan avståndet från örsnibben och pennudden.

Är avståndet kortare än 5,7 cm så passar du i kort hår. Om avståndet är längre så klär du i långt hår. Om detta stämmer har jag inte full koll på men när jag googlat runt på olika frisyrer {jag har googlat massor} den senaste tiden så märker jag att det kan stämma ganska bra. Såklart finns det alltid undantag. Jag hade långt hår länge och trivdes i det.

Vilken frisyr trivs du bäst i? Långt eller kort?

KRAM Christine

One thought on “Så vet du om du passar i en kort frisyr.

 1. Hej ☺
  >Vilken frisyr trivs du bäst i?

  Både i långt och kort, är mitt eget svar.

  Som längst nedanför midja, ibland oljat in det, sen sköljt och sköljt det om om igen, därefter handukstorkat det och kammat. Det blev som en “vackert glansig vinge” (det tar sån tid att få det tort då jag inte vill använda hårblåst mer än nödvändigt).

  I dag har jag bara håret till nedanför skulderbladen och… oftast blir det uppsatt i hästsvans, ibland nån form av hårknut eller hår flätning. Idag finns det också så många hår frisyrs böcker och instruktioner på webben.

  Som kortast har jag haft det snaggat, kortare än en cm i nacken och formklipt runt öronen. Mycket praktiskt när man hadde ridhjälm på sig flera timmar under dagen. Bara att tvätta och dra fingrarna över det.

  Nu vill jag ha det halvlångt och uppsatt på något sätt ☺ och alla som vill får kamma /borstar det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *