3 enkla förändringar för en hållbarare framtid.

Det är ju inte någon nyhet att vi använder alldeles för mycket att vår vackra Moder Jords resurser. Vi behöver förändra och varje steg i rätt riktning räknas. Jag märker att jag själv har blivit mer medveten om att släcka lampor när jag inte är i rummet. Det blev jag när den första chockräkningen kom… 🙂 Nu verkar det som att vi ska få tillbaka lite grann och det är ju alltid trevligt.

3 enkla förändringar för en hållbarare framtid.

1. MAXA TVÄTTEN. Min familj tycker ibland att jag tvättar för sällan för att de saknar kläder men det gör jag ju bara för att det sparar energi. 😉 Ja, sen finns det ju faktiskt roligare saker att hitta på än att tvätta. Skämt åsido så är det bättre för naturen att tvätta fulla maskiner. Särskilt om tvättmaskinen har några år på nacken.

2. BOCKA AV DET SJÄLVKLARA I HEMMET. Det finns mycket som vi tar för givet som gör stor skillnad. Även små saker skapar ringar på vattnet. Byt till LED-belysning, möblera inte framför elementen, dammsug bakom kyl och frys (det ska jag göra! Tack för den påminnelsen till mig själv ;)) och laga gamla kranar som droppar. Med små förändringar kan du enkelt spara pengar och sänka din elförbrukning.

3. DISKA KLOKT. Vi diskar mycket för hand i vårt hem. Tycker att det känns så onödigt att sätta in stora skålar, grytor osv i diskmaskinen. Den fylls ju på nolltid på det sättet. Ska man diska för hand så är det bättre att hälla upp vatten i diskhon än att diska med rinnande vatten. Detta behöver vi verkligen bli bättre på…… Jag tycker att det är ganska rogivande att stå där vid min vask, diska och titta ut genom fönstret. Det är ett bra sätt att meditera på. {Nej, man behöver inte blunda för att meditera…}

Har du några bra tips på hur DU du har förändrat din elkonsumtion sen chockhöjningen? Supertråkigt att den kom men sånt får en också till att börja tänka efter hur man lever sitt liv och ändrar på sånt som man har gjort utan att tänka på det. Man får nya kreativa tankar och idéer helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *