Igår ville jag ha varm och tillagad mat. Jag har ätit rawfood i två veckor och kände att det hade varit gott med lite krämig sås och potatis! Förväntningen var hög!
Det var inte alls lika gott som jag trodde…. Varm mat är gott men jag längtade tillbaka till min rawfood!!
Det blev zucchinipasta och rödkål med tomatsås idag. Jag hann snabbmarinera en portabello i sista stund! Så gott!! Orginalreceptet kommer från Raw Food House i Malmö. Jag var där på inspirationskväll för några år sedan och jag blev helt förtjust i det!
Vad äter du idag?
Zucchinipasta med värmande tomatsås
1-2 zucchini som du svarvar eller använder potatisskalaren så blir det som tagliatelle
massera med lite olja och salt så blir de mjukare. Det glömde jag så det skvätte hejvilt! 🙂
Tomatsås
8 mindre tomater
4 soltorkade tomater som blötläggs någon timme innan
2 msk goji som blötläggs tillsammans med ovanstående
1 msk agave eller honung
2 dadlar kan också blötläggas om du vill
saft från en halv citron
valfri mängd basilika
½ vitlöksklyfta
en lite bit ingefära eller torkad om du inte har färsk. Kan uteslutas…
1 cm chili. Beroende på styrka kan du öka eller minska
½ spetspaprika
1-2 msk tamari. Jag älskar smaken så jag tar gärna lite extra!!
salt och peppar
2 dl grovhackade valnötter
Lägg allt utom valnötterna i en mixer och kör till en jämn konsistens
Rör ner valnötterna
Häll tomatsåsen över zucchinin och maten är klar! Vill du ha mer hetta så är det bara att öka på chili och vitlök.
Jag hade även rödkål hemma som jag tycker så mycket om så jag la till det också.
Som grädden på moset delade jag en portabello och blandade ihop lite tamari, olja, citronsaft. Det positiva med svampar att de suger åt sig supersnabbt!!
Pussinuss
Ser så mumsigt ut! Vad är tamari för något?
Tamari påminner om soja fast den innehåller inte gluten. Tummen upp för det! Jag älskar verkligen Renée Voltaires tamari. Den är den bästa!