Vissa saker tar längre tid att lära sig…

Jag har köpt vegansk ost som är smältbar. Därför ville jag prova att göra varma mackor! Jag älskade varma mackor som vegetarian och tidigare. När jag gick över till vegansk kost så blev det genast mycket trixigare med osten. Jag provade med någon variant från Tofuline som påminde om Philadelphia men den ville inte smälta. Groteskt äckligt! Usch och fy! 🙁 Sedan köpte jag ost från A&A men vanlig som inte ville smälta. Den smakar typ ingenting och kostar typ 190 kr/kg! Jag måste testa känner jag, för ost har alltid varit så gott! Verkligen inte värt sitt pris. Det är väl värt den tiden det tar att göra eget pålägg. Smakar dessutom mycket bättre. 🙂

Det var banne mig inte gott idag heller. När ska jag inse att jag inte gillar varma mackor längre? Jag tog en tugga från dotterns med ost och det var inte heller gott! Jag var ju tvungen att testa om det berodde på min äckliga veganost! Den var inte heller god…. Det är bara att acceptera att min kropp inte vill ha det jag älskade att äta som barn längre…. Jobbigt men sant. Ska bara få min hjärna att hänga med i svängarna!

Jag har länge varit sugen på en skagenröra eller någon röra av något slag! Det är helt omöjligt att hitta ett veganskt alternativ i vanlig butik. Har man lyckan att hitta det så kostar det så mycket mer än de vanliga…. Här kommer ett litet recept på sjukt god röra som passar lika bra på kavring som att bara ta en sked och äta som den är!! 😉

Vegan skagenröra á la Christine

2 dl Imat fraiche

1½ msk vegan majonnäs

3 msk röd tångkaviar

3 msk svart tångkaviar

2 stjälkar hackad selleri

½ gurka, ta bort innanmätet och hacka

½ hackad rödlök

så mycket dill du vill ha!

saft från 1 lime

salt och peppar

Yummiforyourtummi 😛 Ser du hjärtat under stolen? Testar du receptet så vill jag jättegärna veta vad du tycker!!

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *