Gårdagen handlade om att våga…..

Igår hade vi vår årliga utflykt med min familj. Vi åker alltid till någon nöjespark tillsammans med mina föräldrar och mina brödrar och deras familjer. I år hamnade vi på Liseberg. Vi stannade som vanligt en bit innan på en rastplats och fikade. Det är gott om magarna är mätta så man orkar åka några timmar. Solen var det lite si och så med men den kikade fram bakom molnen emellanåt. Det var vi tacksamma för. Det blev nya frallor och sallad till det. Innan vi körde vidare blev det en kopp kaffe. Så gott!

Köerna var enorma för att komma in… Jag som inte vanligtvis är så glad för mycket folk blev lite smått halvstressad men det flöt på och vi pratade och hade kul på vägen. Väl inne så började jag med att stå och vänta på mannen och brorsan som skulle åka Helix. Jag vågade inte… Herrejisses!! När de kom tillbaka efter drygt 1½ timme så var de eld och lågor! Vilken upplevelse! Det bästa vi åkt! Tankarna snurrade i mitt huvud. Jag vill våga kasta mig ut i det okända och lita på att någon fångar mig…. Vi ställde oss i kö… Det ångrar jag verkligen inte. Vilken upplevelse!!! Vi kastades rakt upp i luften, vi snurrade, vi åkte kors och tvärs. Man hade ingen aning om vart man egentligen var.

Höjder har jag länge varit rädd för och någon sa till mig att det är inte höjden som skrämmer. Det är rädslan för att falla. Jag tränade min modmuskel vidare i pariserhjulet. Kändes jobbigt på vägen upp och lättare när det gick nedåt. Jag gjorde det! Jag vågade! För att få uppleva och känna nytt så måste vi också våga kasta oss ut i det okända. Om vi går runt i vår trygghetszon så utvecklas vi inte. Jag har länge tagit ett steg fram och tre steg tillbaka men nu är jag redo att våga. Jag tror på mig själv. När jag är stadig och i balans så är det svårare för andra som vill sätta mig på fel väg att lyckas.

Många säger att de vill förändras och utvecklas samtidigt som man inte är villig att skapa förändringar i sitt liv. Man vet vad man har även om det känns sådär halvbra. Tänk om jag förändrar något och så blir det till det sämre istället för bättre? Jag tror att om du följer din intuition och magkänsla så kan det inte bli annat än bra. Blir det inte som du har tänkt så blir det som det är meningen att det skulle bli… Av naturen så är vi människor inte så glada för förändring. Det är lättare att hantera något som är bekant. Vi kan medvetet vilja förändras men har vi inte det undermedvetna med på resan så är det meningslöst. Det undermedvetna är den som säger: Det är ingen idé! Jag kommer ändå aldrig att få mitt drömjobb! Det är meningslöst att försöka!

Det kan vara små kommentarer vi fått när vi var yngre som sätter käppar i hjulet: Du som är så söt, du får mig att känna mig så ful! Du har så fin kropp och jag känner mig som en fet kossa! Det är så lätt att få någon annan att må dåligt över sitt utseende. Att ta ett steg tillbaka och inte våga visa sitt vackra jag. Tänk efter innan…. Det är värt mycket att förstå sitt motstånd till förändring. Det bakomliggande mönstret är detsamma oavsett vad du vill förändra. Lägg gärna ner lite tid och svara på mina frågor som kommer. Berätta gärna vad som kommer till dig. Vill du inte göra det här så får du gärna mejla mig om det känns tryggare för dig. levandefrukost@gmail.com

Vilka fördelar finns det med att låta allt vara som det är?

Vilka nackdelar finns det med att låta allt vara som det är?

Vad finns det för nackdelar med en förändring?

Vad finns det för fördelar med förändring?

Som sagt ta dig tid att verkligen lyssna på vad ditt inre säger. Det finns inget rätt eller fel. Alla känslor får lov att finnas. Det kan vara ganska skönt att säga dem högt och bekräfta att de finns.

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *