Det blev ost och kex till lunch idag!

De som känner mig vet hur mycket jag älskade ost och kex tidigare! Jag åt ost med kex, inte kex med en liten bit ost på… Jag kan säga att jag saknar det otroligt mycket förutom smaken. Låter konstigt även i mina öron. Ost äter jag vid de tillfällen när vi gör toast eller när jag äter pizza. Då känns det ok.

Idag la jag cashewnötter i blöt innan jag körde till jobbet så att de var “klara” tills jag kom hem. Anledningen till att man blötlägger nötter och frö är att för att lura dem! När de hamnar i vatten så tror de att det är dags att gro. Enzymblockerare bryts ner och näringsämnen aktiveras. Sjukt gott blev det och du behöver en kraftig mixer om du vill få den riktigt slät och fin.

Cashewost med örter

4 dl blötlagda cashewnötter

1 dl vatten

1 dl kokosolja (smält)

3 blötlagda soltorkade tomater

1 msk miso

½ vitlöksklyfta

örter (Jag hade dill, basilika och gräslök)

__________________________________________

Mixa allt till en jämn smet och sätt in i kylen. Klipp gärna tomaterna. Det blir lite lättare för mixern då. 🙂

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *