Därför ska du tugga sin smoothie!!

I saliv finns förutom 99,5% vatten även enzymer, salter och slem. Redan i munnen startar nedbrytningen av vår mat. Stressar du dessutom under tiden du äter så stänger det parasympatiska systemet ner. Kroppen gör sig redo för att fly eller fäkta. Kroppen kan inte ta upp näringen optimalt. Du kan få ont i magen, känner dig uppblåst….  Därför är det viktigt att tugga din smoothie!! Du sätter igång matsmältningssystemet och får bästa möjliga näringsupptag. Keep on cheewing ladies and gentlemen!

Sweet and green smoothie

5 dl vatten

2 kiwi

1 granny smith

1 handfull pumpakärnor

1 msk linfrö

3 stjälkar svartkål

3 bananer

eventuellt vetegräs, nässelpulver eller spirulina

Mix and enjoy!!

Pussinuss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *