Chocolate mint love

När jag var med i veganutmaningen i våras så vann jag en tävling med det smarrigaste kakreceptet. De är krämiga och smälter verkligen i munnen…. mumsfillibabba!! Jag tror att min mamma och pappa gillade dem. Det verkade så när jag gav dem vars en bit! (De ska passa mina barn och behövde mutas ;-))

Botten

2 dl valnötter

1 dl dadlar

1,5 msk  kakao

1 krm vaniljpulver

Kör allt i matberedare till en smet. Tillsätt lite vatten vid behov. Ibland underlättar det om man klipper dadlarna i mindre bitar…. Tryck ner i valfri form. För att underlätta kan du först lägga gladpack i formen.

Mintfyllning

2 dl blötlagda cashew

1 dl dadlar

2½ msk kokosolja (smält)

1 msk agave

2 msk mynta

1 burk kokosmjölk

1 tsk spirulina (för den gröna färgens skull)

Mixa allt i blendern och häll över… Sätt in i frysen och låt stelna innan du häller på toppingen!

Chokladtopping

Smält 1 msk kokosolja och en chokladkaka (gärna raw). Jag blandade med kakao istället.

Rör ihop och häll över mintfyllningen. Njut 🙂

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *