Kom ihåg att sätta ner glaset.

Jag satt och pratade med en god vän förra veckan och vi hade en mycket intressant diskussion. Jag var helt tagen över tankarna och idéerna som dök upp. Idag kommer jag inte ihåg allt som sas…. Vad hände? Jag kan ibland  fundera över om jag sa det högt eller jag bara tänkte det. Drömde jag eller var det verklighet? Jag berättade detta för min man och min mamma idag och jag fick det förklarat för mig att det är en varningsklocka. Det är dags att sakta ner….. På riktigt. För gott.

 

“En psykolog gick runt i klassrummet medan hon lärde ut stresshantering till sina elever. Hon lyfte ett glas vatten och alla förväntade sig att hon skulle fråga den vanliga frågan om glaset är halvfullt eller halvtomt. Istället frågade hon “Hur tungt är detta glaset?”

Till svar fick hon allt från två till fyra deciliter.

Då svarade hon. Den absoluta vikten spelar ingen roll. Det beror på hur länge jag bär på det. Om jag håller det en minut så är det inga problem. Håller jag det en timme så får jag ont i min arm. Håller jag det en hel dag, kommer min arm att vara paralyserad. I varje fall kommer vikten på glaset att vara detsamma men ju längre jag bär på det desto tyngre blir det.

Vår stress och oro kan liknas vid detta glaset. Under en kort tid så är det inte några större problem men ju längre vi håller fast vid den desto tyngre blir den och det börjar göra ont. Till sist är vi helt paralyserade och kan inte röra oss.”

Kom ihåg att sätta ner glaset!

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *