Fredagsmyset är räddat!! Chokladremmar med mangotwist!

Egentligen är jag mer glad för salt snacks när helgen smyger sig på… Jag tycker om chips och äter det ibland på helgen. Inte för att jag känner att jag kan unna mig utan för att jag väljer att äta det för att det är gott! Remmarna jag gör då och då äter jag faktiskt vilken dag som helst. De är sockerfria och fulla av nyttigheter!

Banan- kostfibrer som bidrar till bra tarmrörelse.

Dadel- nikotinsyra som kan hjälpa mot tarmbesvär.

Kakao- flavonoider som har en antioxidativ effekt.

Carob- Selen som stärker hjärtats och andra musklers funktion.

Maca- innehåller antioxidanter som ökar sexlusten hos män såväl som hos kvinnor.

Honung- innehåller levande bakteriekulturer med mjölksyrabakterier som har en probiotisk effekt.

Citron- verkar som en alkalisk frukt i kroppen. Kroppen blir mer basisk och i balans.

 

 

Mangomania fruitleather

6 mogna bananer

4 dl mango

6 dadlar

6 msk kakao

2 msk carob

1 msk maca

½ dl honung (kan ersättas med agave)

saft från ½ citron


 

Mixa samman alla ingredienser. Bre ut på en plåt och sätt in i torkugnen på 42 grader i 16 timmar. Sedan vänder du på den och kör lika lång tid på den sidan. Det tar tid men krävs ingen ansträngning… Har du inte torkugn så tror jag att det går lika bra i vanlig ugn på lägsta temperatur och öppna luckan då och då för att vädra ut fukten. Orkar du inte vänta på att det ska bli remmar så går det lika bra att äta smeten rakt upp och ner som en smoothiebowl!! Valet är ditt! 🙂

 

 

 

 

Pussinuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *