Den som är sjuk har nästan alltid ett syraöverskott!

Tänk dig att kroppen är som en fabrik där det tillverkas syra. När ditt hjärta slår, när du andas och när dina muskler jobbar så produceras syra som transporteras i blodet både när du är vaken och när du sover. Även känslor bildar syra! Visste du det? När du känner rädsla, ilska, ångest och stress är några exempel.

Vi tål varken för mycket syra eller för mycket bas. Kroppen strävar hela tiden efter syrabalans och den har en mängd olika sorters support för att göra det möjligt. Även om kroppen är fantastisk på att upprätthålla jämvikt så krävs det bra drivmedel.

Symptom på att kroppen har syraöverskott:

– Frekventa suckar

– Sömnlöshet

– Migrän

– Onormalt lågt blodtryck

Orsaker till syraöverskott:

– Felaktig kost

– Nedsatt funktion i njurarna

– Ilska och stress

-Överdosering av acetylsalicylsyra

Bra basbildande livsmedel:

– Avokado

– Melon

– Grapefrukt

– Citroner

Syrabildande livsmedel:

– Kaffe

– Kött

– Ägg

– Senap

Om du nu känner att du har ett syraöverskott så är det en mycket bra idé att återställa den med hjälp av grönsaker. Att fylla på kroppen rejält med grönt! Även en person som äter hälsosamt men har mycket stress i sin vardag kan ha problem. Städa upp i ditt inre är lika viktigt! Att ha en bra syra-basbalans handlar om att ha en bra relation till mat och en lugn och trivsam vardag.

Ta hand om dig. Du är viktig. <3

Christine

– Coach och idékreatör

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *