Vanliga misstag som hindrar dig från att nå dina drömmar. Börja där du är.

Drömmar ska vara stora och utan gränser men det gör också att det tar emot att agera mot dem.

 

Drömmer du om att skriva en roman? Då kanske du ska börja med att skriva en kort novell om någon som vill skriva en roman. Börja där du är.

Drömmer du om en egen youtube-kanal? Då kanske du ska börja med att göra ett första avsnitt att det är ångestfyllt att starta en youtube-kanal. Börja där du är.

Drömmer du om att filma dokumentärer? Öppna upp kameran och börja filma en kort film om något som känns kul och intressant. Börja där du är.

 

Det handlar om att börja där du är. Varje steg mot din dröm räknas. Första försöket kanske går åt skogen och kanske även nästa. Ju fler försök du gör desto vassare och säkrare blir du på dig själv och din förmåga. Varje framgångsrik människa började där de var. Vad är ditt nästa steg? Berätta, jag är så nyfiken! Något som är oerhört viktigt är att skaffa support. Någon som fångar dig när du är ostadig och rädd. Den källan kan se ut på många olika sätt. Hitta det som passar dig.

Jag målade en stund i eftermiddags på en tavla som jag påbörjade för flera månader sen. Jag behöver det. Jag älskar det. Något i den väntar nu på att manifesteras. Den är långt ifrån klar men jag väljer att visa den ändå. Det har blivit mycket lättare att visa mina målningar för andra att beskåda. Första gången var ångestfylld men något inom mig kände att det var nödvändigt. Ja, det kommer att kännas jobbigt. Gör det ändå. Det gör jag.

 

 

 

Ta gärna klivet in i min kreativa Facebookgrupp Skapa ditt kreativa drömliv.

Där lyfter vi och peppar varandra.

Känner du att du behöver mer än så? Då kan jag vara med dig på din resa. Läs mer om mig på min hemsida.

 

Vanliga misstag som hindrar dina drömmar att förverkligas.

 

 • Man bygger sin största dröm på en omedveten rädsla. Tänk om din största dröm handlar om att få det där välbetalda jobbet. Kan det egentligen ligga något i att du är rädd för att inte ha pengar? Du fokuserar på brist och då är det brist du får. Eller kanske du har en kristallklar bild av din drömpartner. Du längtar efter att träffa denna underbara människa! Den drömmen kan handla om rädsla för ensamhet. Då fokuserar du på ensamhet och då är det ensamhet du får.
 • Man använder sina drömmar som en flykt från sitt liv. Du vill bli av med något i ditt liv. Du kan vara missnöjd med din partner, ditt jobb osv. Då handlar drömmen inte om att bli uppnådd utan det handlar om att bli av med det som tar din energi. Vad är det du behöver släppa taget om för att göra plats för dina riktiga drömmar?
 • Man placerar drömmarna i framtiden. Man måste ha kommit till en viss plats innan drömmen kan bli möjlig. ”När jag blir pensionär”, ”när barnen är stora” osv… Vad kan du göra mer av varje dag för att ta dig ett steg närmre din dröm? Du behöver lära känna dig själv och vad DU faktiskt längtar efter.
 • Drömmar ska aldrig ha ett villkor kopplat till sig. Man tycker att man borde drömma om vissa saker. Jag ”borde” ju vilja drömma om ett hus vid havet” eller jag ”borde” drömma om en familj, med barn och hus. Eller?Drömmar är i rörelse och i ständig förändring. Det du drömde om för många år sedan behöver inte vara sanna för dig längre. Håll inte fast vid något för att du ”borde” ha denna drömmen. Släpp den fri till någon annan och ta in en ny.
 • Man bygger sin dröm på sina behov. En vill ha-känsla! Du vill ha pengar, makt, känd osv. När bara egot är med och bestämmer dina drömmar så blir de väldigt svåra att uppnå. Man behöver placera drömmen på rätt ställe så att även själen är med på banan. Du behöver ställa dig frågan: -Vad kan min dröm bidra med till världen? Vad i mig kan jag bidra med till världen när denna drömmen är uppnådd? Du behöver känna in drömmen i din kärna. Det gör att du slutar fråga dig hur du ska uppnå drömmen. Den bara kommer. Universum levererar.
 • Man har för få drömmar. När du har brist på drömmar så skapar det en rädsla för att misslyckas med att uppnå den. Det skapar en enorm press på den att uppnås. Skaffa dig en ocean med drömmar! Stora och små. Det skapar möjlighet för dem att växa sig klara. Du kan aldrig ha för många!

 

Christine

-Coach och idékreatör

Let´s go create!

 

2 thoughts on “Vanliga misstag som hindrar dig från att nå dina drömmar. Börja där du är.

 1. Ditt inlägg dök upp på FB. i mitt minne för ett år sedan. Gick tilbaka för att läsa. Din tavla är underbar, riktigt bra, super, ser så mycket i den, så många (saker händelser, personer mm.) Svenska är inte mitt modersmål språk så ursäkta om jag utrycker mig fel eller stavar fel.
  Tackar så mycket än en gång för allt du skriver och tavlan är FANTASTISK. Målar själv, mest på stenar,ibland någon tavla men är långt ifrån bra. Men tack vare ett minne för ett år sedan så fick du mig att tänka om,det är inte viktigt om jag är “duktig ” utan att jag tar fram färgerna penslar och gör det som gör mig glad. TACK SÅ MYCKET CHRISTINE. HJÄRTLIGA HÄLSNINGAR
  Kristina 🦋🐞💜❤

  1. Tack fina du för din underbara kommentar! Den gör mig så glad! <3 Vad fint att jag fick dig att tänka om. Mer kreativitet åt oss alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *