Mina tips för en kärleksfull relation.

Idag är det 25 år sedan jag och min man dansade tryckare på ett disco i Båstad. Vi var bara 16 år och världen låg framför oss. Ännu ett år har jag fått dela med min man. Yey!! Jag känner fortfarande fjärilar i magen när jag ser honom. Vi busar mycket med varandra och skrattar tillsammans ofta! Livet går upp och ner. Ibland går vi runt och surar på varandra. Efteråt känns det så tramsigt men när vi pratar om det lär vi känna varandra ännu mer. Så tacksam över allt jag har fått uppleva med honom och ser verkligen fram emot framtiden med honom! Jag vill dela med mig av mina bästa tips för att hålla kärleken levande. Dela gärna med dig av dina i kommentarerna! 

1. Respektera varandra. Detta innebär att respektera allt med din partner, inte utvalda delar som du gillar. Förakta inte vissa delar och prata illa om dem. Älska hela din partner.

2. Öppen kommunikation. Prata med varandra om bra och dåliga saker. Rädsla för reaktionen från din partner kan hindra att du tar upp det som ligger och gnager inom dig. Våga säg högt vad det är du vill ha mer av eller saknar. Din partner kan inte läsa dina tankar.

3. Kom ihåg varför du älskar din partner. Vad är det med personen du föll för från början? Tala om det för din partner. Det uppskattas alltid när positiva egenskaper lyfts upp. Det är så lätt att glömma bort sina egna härliga egenskaper.

4. Var överens om era drömmar. Diskutera hur ni vill spendera era liv ihop. Ni är säkert inte alltid överens men då diskuterar ni fram en kompromiss. Att göra detta löser en massa bitterhet och ilska som kan byggas upp för att dina visioner inte tas på allvar. Här är det viktigt att ni har respekt för varandra. Detta ska vara en säker plats att låta drömmarna sväva iväg.

5. Ge inte oönskade råd. Ibland vill vi alla gnälla av oss lite. Kanske det har varit tufft på jobbet och man behöver ventilera. Om din partner inte ber om ditt råd så ska du inte ge det. Vi vill alla hjälpa men detta är inte rätt sätt. Var där och lyssna. Ofta vill männen “fixa” kvinnans problem och kvinnorna “vill prata”. Det kan såklart vara tvärtom också. Fråga din partner; -Hur kan jag stötta dig i detta? Därefter verkligen lyssna på svaret utan att döma.

6. Låt din partner göra saker för sin egen skull precis som att du ska göra saker som du tycker är kul. Ni behöver inte göra allt ihop. Det är ok att sticka iväg och göra något skoj innan ett hemmaprojekt är slutfört. Det är ok att åka iväg på äventyr som gör att ni kommer tillbaka med full energi och glädje i förhållandet!

7. Ha kul och busa med varandra. Gör saker för att det är kul och inte för att det behöver göras. Överraska varandra!

8. Ha sex. Detta är er privata sfär dit ingen annan kan ta sig. En plats som ingen annan människa kan fylla. Berätta vad du gillar och vill ha. Lyssna på vad din partner vill ha. Visst finns det perioder när det får stå tillbaka för andra saker men detta är också otroligt viktigt även när barnen är små. Ta er tid för att röra varandra, flirta, var intima. Små lätta pussar i förbifarten. En smekning över ryggen. Detta är skillnaden mellan att vara vänner och ett par. Har ni tappat gnistan mellan er, rekommenderar jag er att återuppta den!

9. Var flexibel. Ibland går saker och ting åt pipsvängen och inte alls som ni planerat. Följ flödet och var nyfiken på vad som ska hända istället. Var öppen för spontanitet! På det sättet kliver ni tillsammans ur er komfortzon och får den att växa.

10. Stå för dina misstag. Säg förlåt när du vet att du gjort fel och ta emot din partners ursäkt när den uttrycks. Prata ut och säg vad ni känner och tycker. Släpp det och gå vidare. Älta inte.

11. Var tacksam. Ta inte för givet allt som din partner gör i ditt liv. Säg tack. Visa din tacksamhet varje dag. Kan låta tramsigt men otroligt viktigt! När du en dag blir riktigt förbannad på din partner kommer denna dagliga vänlighet göra det så mycket lättare att komma ihåg varför ni älskar varandra från början!

LevAnde kramar

Christine

2 thoughts on “Mina tips för en kärleksfull relation.

  1. Hej!
    Vill gärna vara med i din FB grupp men hittar den inte. Kan jag prenumerera på din blogg på nåt vis. Tycker dina inlägg är helt fantastiska. Jag behöver verkligen börja se inåt och vara tacksam för det jag har. Du inspirerar mig att förstå hur jag ska väcka upp mig igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *