Ta reda på hur andra uppfattar dig. Gratis övning.

Idag tänker jag dela med mig av en rolig övning för att lära känna sig själv lite bättre. Jag har kört igång “23 dagar av tacksamhet med en twist” idag och jag har fullt fokus på att vi behöver lära känna oss själva och ta reda på vem vi egentligen är. Det är så många som bara kör på sitt liv utan att känna. Det blir som att leva livet på autopilot. En sån värld vill jag inte leva i. Vill du?

Uppfattar dina vänner dig på samma sätt som du gör? Skickar du ut positiva eller negativa vibbar i dina relationer? Det krävs att ni är ärliga och kan ta emot budskapet. Välj ut tre fyra vänner som är beredda att vara fullkomligt ärlig med dig. Du kommer att ställa dem lätta frågor som även är lätta att svara på. När frågorna är besvarade ska du inte ifrågasätta eller ändra på svaren. De spontana reaktionerna är de som är mest trovärdiga.

Du börjar med att ställa frågorna till dig själv. Skriv ner dina svar och hoppa inte över andra delen av frågorna. Det hjälper dig att avgöra om svaren från dina vänner skiljer sig från dina. När du är klar med detta ställer du frågorna snabbt till dina vänner när de är helt oförberedda. Svaren ska komma spontant och inte göras om till nåt som “låter bra”.

1. Om jag vore en bil, vilken modell skulle jag vara? 

När du har fått svaret så ställer du följdfrågan; Vilken typ av människa är t ex. en Volvo-typ? Här kan du få en massa nycklar till ditt inre. Viktigt är också att vi har olika relationer till allt. En Volvo-typ för mig är säkert inte samma för dig. Därför är det superviktigt att inte lägga nån värdering i svaret som kommer.

2. Om jag var en färg, vilken skulle jag vara?

Ställ sen följdfrågan; Vilken typ av människa är t ex. gul? Det är fritt att associera.

3. Om jag var ett land, vilket skulle jag vara?

Om igen, ställ sen följdfrågan; Vilken typ av människa är t ex. italienare? Det är fritt att associera.

4. Om jag var en årstid, vilken skulle jag vara?

Slutligen, ställ följdfrågan; Vilken typ av människa är en höst-människa?


När du sen har samlat in alla svar från dig och dina vänner så sätter du dig ner och jämför dem. Var du alldeles för kritisk mot dig själv eller gjorde du bilden av dig själv lite bättre? Fick du några oväntade svar från dina vänner som du själv inte lagt märke till? Gillar du personen som de beskrivit för dig?

Kom ihåg att detta ska vara lättsamt och inte blodigt allvar. Om du skulle uppfattas som en negativ person så är det faktiskt så att du nu är medveten och kan förändra det.

Kom ihåg.

Ställ frågorna till dig själv först.

Fråga vänner som känner dig väl.

Ställ frågorna utan förvarning.

Ifrågasätt inte svaren du får.

Tänk genom svaren.

 

Berätta gärna vad ni kommit fram till!

KRAM Christine

 

4 thoughts on “Ta reda på hur andra uppfattar dig. Gratis övning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *