30 skrividéer för att öka självkärlek till mig själv. #DAG2

Det är kraftfullt att skriva ner sina tankar.

Det är kraftfullt att säga dem högt för sig själv.

Det är kraftfullt att säga dem högt till någon annan.

 

2. Vilka fem saker älskar jag med mig själv?

Självkärlek är en svår sak att underhålla. Det är så lätt att glömma bort sig själv till förmån för alla andra.
Vi kan och ska inte definiera oss baserat på vad andra tycker eller genom att jämföra oss med andra människor.
Vi är alla unikt vackra.

Ta den här dagen till att omfamna 5 saker som du verkligen älskar med dig själv.
Om du inte kan komma på 5 saker så skriv ner 5 saker som du vill älska med dig själv och ta aktiva steg för att nå den kärleken till dig själv.

 

Kram Christine

11 thoughts on “30 skrividéer för att öka självkärlek till mig själv. #DAG2

  1. Vad tråkigt! Men om du skriver ner fem saker du vill älska med dig själv istället? Det är så viktigt att älska sig själv för att fullt ut kunna ta emot kärlek från någon annan. Kanske du skulle vara intresserad av min omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist”? Där är man tacksam för tre olika saker om sig själv varje dag i 23 dagar. Det är häftigt vilken förändring som kan skapas. Hör av dig om det verkar intressant! Kram

  1. Vad tråkigt! Men om du skriver ner fem saker du vill älska med dig själv istället? Kanske du skulle vara intresserad av min omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist”? Där är man tacksam för tre olika saker om sig själv varje dag i 23 dagar. Det är häftigt vilken förändring som kan skapas. Hör av dig om det verkar intressant! Kram

 1. Jag älskar min starka fina kropp som burit mig genom sjukdomarna
  Jag älskar mitt vackra glada leende som får de jag möter att le tillbaka
  jag älskar mina starka ben som bär mig kilometer efter kilometer
  Jag älskar mina välformade armar som numera är smärtfria och orkar mer och mer
  Jag älskar mitt hår som växte ut efter cellgifterna, det är tjock och växer som bara den

  Kramar till er alla <3

 2. Hade en god vän på middag (eller ja, han fick komma hit och laga middag till mig. Mycket smart!) som efter middagen fick sällskap i soffan av katten Pop som tvättade sig en smula på tass och ansikte. Min vän gjorde då den kloka reflektionen att få är så bra på “self-care” som katter, med njutning och närvaro putsar de sig, tar hand om sig, sträcker njutningsfullt på sig efter en tupplur osv. Det tyckte jag var inspirerande, om än att jag inte listade fem saker jag älskar med mig själv. men det kan jag! (Min reflektionsförmåga, mitt leende, min generositet och glädje, min visdom och min stora förmåga att ta in input! För att bara nämna fem. Finns många fler!)

 3. För några år sedan hade jag inte kunnat svara på denna frågan. Att ta fram de mindre bra sidorna, att ge mig själv kritik låg mycket närmre tillhands. Det är fortfarnade svårt, men idag vet jag att jag har saker med mig själv som är värda att älska och kan förmodligen komma på fler än 5 =) Vilket är ett oerhört stort steg för mig, även om de flesta då blir kroppsliga saker och kanske inte förmågor, det som gör mig till den jag är, unik. Så det finns lite att arbeta med där.

  Jag älskar mitt leende som får mina ögon att glittra och andra att le tillbaka.
  Jag älskar min förmåga att lyfta andra och därigenom lyfta mig själv.
  Jag älskar hur jag försöker se bortom en handling, en tanke hos en annan människa istället för att döma henne eller honom när det inte går i linje med mina normer och tankar.
  Jag älskar mina händer, att de hjälper mig att skapa saker.
  Jag älskar min vilja att växa, utvecklas, lära mig mer, att vara hungrig och törstig på livet.

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *