Det är otroligt viktigt att tänka på detta när du pratar med någon.

Jag är nyfiken av mig. Jag är intresserad av vad andra har att berätta. Lyssna på deras historia. Ställa fler frågor för att jag vill veta mer. Det är en av anledningarna till att jag älskar att coacha människor. Att vara delaktig i nya insikter, utmaningar och att förstå sin egen potential.

Många skulle kalla mig naiv. Jag ser det goda i människor och det finns en anledning till att vi agerar som vi gör. Ingen människa föds ond. Förståelse och empati är viktigt även i svåra och tuffa sammanhang.

Jag träffade en person för några dagar sen som frågade mig frågor om mitt liv och eftersom jag tror att alla är som jag (nej, alla är inte som mig har jag förstått 😉 ) så berättade jag. Till min förvåning svarade personen med att berätta om sig själv. Helt utan sammanhang av vad jag just hade delat med mig av. Jag tror inte att personen minns vad jag pratade om och det smärtar mig. Jag delar med mig av mina tankar och intresset för mig är iskallt. Jag skulle lika gärna kunna ha sagt vad som helst. Denna personens agenda var att prata om sig själv. Jag har inget intresse av att lyssna om personen inte lyssnar tillbaka.

Ställ inte nyfikna frågor till någon om du inte vill lyssna på svaret. 

Så enkelt är det. Är du inte villig att lyssna på svaret så kan du lika gärna vara tyst. När du är genuint intresserad i en konversation blir genast du mycket mer intressant. Ställ frågor. Lyssna på svaret. Var här och nu. Tänk inte på nästa fråga eller vad du vill berätta. Det som kommer upp är meningen. Avbryt inte någon mitt i en mening.

Kram Christine

One thought on “Det är otroligt viktigt att tänka på detta när du pratar med någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *