4 sätt att spara energi för en hållbar framtid.

Jag skriver mycket om kraft och energi. Vi behöver hämta hem kraften inom oss. Det är viktigt att varje dag lägga ner tid på sig själv för att skapa sitt kreativa drömliv.

Det fick mig att tänka på att vi tar så mycket för givet. Jag drömmer ibland om att flytta långt ut i skogen med närhet till en liten sjö. Sitta där i min egen stillhet och känna lugnet fylla mig. Att vakna upp till soluppgången och fyllas med energi. Jordas av vår vackra Moder Jord.

Samtidigt är det så mycket i min vardag som jag inte vill vara utan. Toalett, elektricitet, min säng och mycket annat….. Vad kan du inte vara utan? Berätta. Jag är så nyfiken! Jag är en nyfiken person och började därför att kolla runt lite på vilka tips det finns för att spara energi.

Energi. Kraft. En nödvändighet.

Jag hittade många bra tips på Göta Energi  som jag tänkte dela med mig av till dig.

1.    Bocka av det självklara i hemmet

Det finns mycket som vi tar för givet som gör stor skillnad. Även små saker skapar ringar på vattnet. Byt till LED-belysning, möblera inte framför elementen, dammsug bakom kyl och frys (det ska jag göra! Tack för den påminnelsen till mig själv ;)) och laga gamla kranar som droppar. Med små förändringar kan du enkelt spara pengar och vara snäll mot miljön.

2.    Säg nej till plastpåsar

Det gör mig så glad att fler och fler butiker tar mer ansvar för miljön och ställer frågan om vi vill köpa till en plastpåse när vi handlar. Sy en fin tygpåse (eller be någon som kan). Varför inte rota fram en bra väska hemma och återanvänd. #älskaåterbruk Försök även inspirera andra!

3.    Byt till Rent vatten

Detta var något helt nytt för mig som glädjer mig. Med Göta Energis fördelsprodukt “Rent vatten” köper man el från förnybar vattenkraft och bidrar aktivt till att minska klimatpåverkan. Deras samarbete med organisationen WaterAid, gör att man bidrar även till att människor i fattiga länder får tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Helt fantastiskt!

4.    Skaffa solpaneler

Det är fortfarande svårt att lagra el från solen. Dock inte sagt att det inte är möjligt. Bor man så att det inte är möjligt att själv installera solpaneler så kan man faktiskt teckna Sol-klart, vilket innebär att man väljer el från 100 procent solkraft. Det innebär även att man deltar i att driva på utvecklingen av solelproduktion. Supernajs!

Jag känner mig verkligen nyfiken på att utforska detta ännu mera! Vilket är ditt tips på att spara energi?

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *